Nieuw dashboard voor de Xbox in aantocht

De Alpha en Skip Ahead gebruikers gaan er vandaag nog mee te maken krijgen. De vernieuwde look van het Xbox dashboard.

Vandaag heeft Microsoft het ‘Home Experiment’ uitgerold, het testen van het nieuwe dashboard van de Xbox One. Build 18362 heeft een nieuwe look.

Het nieuwe dashboard laat minder rommel zien dat zijn voorganger, laat meer van je laatste games zien en verminderd de dynamische content zoals advertenties en gesuggereerde activiteiten. Verder blijft veel hetzelfde. Je kan nog steeds pinnen, de guide werkt zoals we gewend zijn en je kan de achtergrond nog steeds veranderen. Het grootste verschil is het verdwijnen van de tabs.

In plaats van de tabs zien we vier knoppen onder de grote ‘Resume’ tegel. Dit geeft je een snellere toegang tot een specifieke tab die je wil benaderen, zonder dat je daarvoor door meerdere pagina’s moet gaan navigeren. Het lijkt allemaal wat sneller te bewegen.

Een grote verandering in deze build is Cortana. Zij is niet langer aanwezig op de Xbox maar moet benaderd worden via je telefoon of via een speaker zoals de Harman Invoke. Men heeft gemerkt dat Cortana amper wordt gebruikt maar dat het systeem wel onnodig belast wordt door Cortana.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments