MMO TERA maakt overstap naar de Xbox

En hij wordt gratis!

Er worden maar bar weinig MMO’s gespeeld op de Xbox One. Gebrekkige controls? Misschien. Te trage gameplay? Mogelijk. Of komt het doordat er vrijwel geen MMO’s voor de Xbox zijn? Het zal er vast mee te maken hebben. Hoe dan ook, de Koreaanse uitgever En Masse Entertainment heeft besloten de actie-MMO TERA van de pc ook naar de Xbox One te brengen.

Het is een dapper besluit in elk geval. Er zijn meer MMO’s mislukt op de console, dan dat er succesverhalen waren. Toch gaan ze het nog een keer proberen en deze keer niet met een halfbakken pc-port. De MMO wordt vanaf de grond af opnieuw ontworpen en gebouwd voor de consoles. De ontwikkelaar Bluehole is hier verantwoordelijk voor. Het mooie hiervan is, is dat het dezelfde ontwikkelaar is als die de pc-versie gemaakt heeft.

TERA adverteert zichzelf door te zeggen dat het echte ‘actie combat’ brengt en eerlijk is eerlijk, het ziet er wel heel flitsend uit.

Free to play

Op de pc is de game helemaal gratis te spelen, dus om de console spelers dan wel geld te vragen staat wat lullig moeten ze bij En Masse Entertainment gedacht hebben. Vandaar dat ook de Xbox One en PS4 versie free to play gaan worden. Maar omdat er toch geld binnen geharkt moet worden, zullen er wel microtransacties in de game te vinden zijn.

Veel meer info is er nu nog niet, maar dat zal de komende maanden wel komen. Dan komt er ook meer info over de closed bèta. Mocht de game je wel heel erg aanspreken, dan kun je jezelf hier registreren voor de bèta.

Ik vind het er best tof uitzien en ik ga de game dan ook zeker een kans geven. Wat vinden jullie er van?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments