Hoofd van de Xbox Game Studios, Matt Booty, heeft laten weten dat de first-party-studios alleen nog maar games voor de Xbox Series X|S aan het ontwikkelen zijn.

In gesprek met Axios laat Booty weten dat het tijd is om de focus te gaan verleggen. Op 10 november 2020 is de Xbox Series X|S gelanceerd en lange tijd heeft het bedrijf games voor zowel de Xbox One als de Xbox Series X|S uitgegeven. Booty laat weten dat er momenteel geen teams meer zijn die werken aan games voor de Xbox One. Moeten we dan definitief afscheid nemen van de Xbox One? Booty vertelt dat xCloud ondersteuning op de Xbox One beschikbaar blijft, waarmee het dus nog steeds mogelijk is om de nieuwste games naar de Xbox One te streamen. Games die via xCloud gestreamd worden, draaien namelijk op de Xbox Series X.

Booty benadrukt dat het first-party-studios betreft. Er zijn dus nog wel andere partijen die voor de Xbox One ontwikkelen. Het ligt echter in lijn der verwachting dat dit komende maanden/jaren steeds minder gaat worden. De Xbox One stamt inmiddels alweer uit het jaar 2013 en heeft zijn beste tijd wel gehad.

Wat vindt jij van dit nieuws?

Xbox moet stoppen met games op de Xbox One uit te brengen!

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties