Er is iets vreemds aan de hand. De zeer bekwame techneuten van Thurrott kwamen iets vreemds tegen wat aangeeft dat Microsoft ergens mee bezig is. Het verkleinen van de afstand tussen pc en Xbox.

Dat men daar al wat jaren mee bezig is, is geen verrassing. Maar de laatste Windows 10 Insider Build laat iets zien wat eigenlijk heel groot nieuws is, het draaien van een Xbox game op een pc.

Build 18334 laat in zijn beschrijving het volgende zien:

We zijn verheugd dat we op maat gemaakte gaming technologie naar Windows gaan brengen.

Daar stopt de uitleg. Wat en hoe, dat wordt niet verteld. Maar de mannen van Thurrott ontdekten dat ze in die build de Xbox-game State of Decay konden spelen. En dat riep wat vragen op. Bij het wat dieper graven ontdekte men dat deze install niet uit de gebruikelijke Windows Store kwam maar uit de Xbox Store. De download liet zien dat hij zijn oorsprong vond in ‘assets1.xboxlive.com’ in plaats van een Microsoft adres, waar normaliter de Windows-games vandaan komen. De gamefiles hadden ook een ‘.xvc’ format, een format die Microsoft voor Xbox One games gebruikt. Ook vond men in de data een verwijzing naar Durango, de codenaam voor de eerste Xbox One.

Daarnaast liet de installatie ook een ouderwetse DirectX install zien, ook iets wat alleen buiten de Windows Store plaats vind. Dit alles geeft aan dat Microsoft bezig is met een systeem waardoor Xbox One games gewoon op Windows gespeeld kunnen worden. Dit zou voor pc-bezitters een aanzienlijke uitbreiding van hun gamecollectie kunnen betekenen. We noemen bijvoorbeeld The Master Chief Collection.

Ze zijn lekker bezig daar bij Microsoft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments