Google’s game-streaming-dienst zal gaan concurreren met Project xCloud van Microsoft. Wat vind Microsoft daar van? Microsoft laat nu van zich horen.

Dit jaar komen de giganten van de tech-wereld met high-tech game-streaming-diensten. Microsoft is bezig met Project xCloud, Google komt met Stadia en er zijn ook geruchten dat Amazon met een streamingdienst komt.

Google heeft inmiddels indrukwekkende beelden laten zien, maar tot zover hebben we nog niet veel van Microsoft over Google’s dienst gehoord. Tot nu, want in een interview hebben verschillende Microsoft topmannen zich uitgesproken over Google Stadia.

Xbox marketing-baas Mike Nichols geeft toe dat Google de infrastructuur wel voor elkaar heeft. Maar ook zegt Mike dat Google niet sterke banden met game-ontwikkelaars en -uitgevers heeft om de content te leveren die de gebruikers verwachten. “Google heeft de cloud infrastructuur, een community met YouTube, maar ze hebben niet de content” geeft hij aan.

Voor Microsoft, die al 20 jaar in de business is met het Xbox-merk, is dat wel anders. Uitgevers en studio’s weten Microsoft te vinden om hun games uit te brengen op het platform van Microsoft en vice versa weet Microsoft de uitgevers en studio’s te vinden. Waar Google nog een portfolio moet zien op te bouwen, heeft Microsoft een vliegende start met de bestaande games.

Microsoft CFO Mike Nichols geeft ten slotte nog aan dat cloud streaming via Project xCloud niet kan tippen aan een pc of Xbox thuis. Voor de beste ervaring zul je nog steeds een gaming apparaat in huis moeten halen, en dat is iets wat Microsoft kan bieden en Google vooralsnog niet. Dit jaar gaat de streamingstrijd beginnen tussen de giganten van de tech-wereld. Wij zijn benieuwd!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments