Eind maart 2019 heeft Microsoft Q3 van het fiscale jaar 2019 positief afgesloten, blijkt uit het financieelrapport dat zij deze week gepubliceerd hebben

Microsoft corp. heeft een goed 3e kwartiel gedraaid en als we het persbericht van Microsoft mogen geloven dan heeft dat onder andere te maken me de ontwikkelingen rondom de cloud service.

Bedrijven hebben veel vertrouwen in de Microsoft cloud en dat is voor ons een belangrijke reden om innovaties op dit gebied te ondersteunen en cloud ontwikkelingen te versnellen

Satya Nadella, CEO van Microsoft.

Op alle fronten is het inkomen van Microsoft gestegen: revenues van 30.8 miljard USD (stijging van 14%), operating income van 10.3 miljard USD (stijging van 25%) en een netto inkomen van 8.8 miljard USD (stijging van 19%).

Zonder het hele jaarrapport hier verder op te zullen sommen, hierbij wel enkele relevante cijfers uit de Xbox divisie. Het aantal Xbox Live gebruikers is flink gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Op 31 maart 2019 zijn er 63 miljoen actieve Xbox Live gebruikers geregistreerd. Daarnaast is het operating income voor de volledige divisie gestegen met 25%, en is de revenue voor xbox software en service met 12% gegroeid.

Al met al goed nieuws dus voor Microsoft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments