Over twee dagen is het zover. De volgende stap in de overname van Activision Blizzard is dan daar. Langzaam maar zeker zien we Microsoft binnen het bedrijf zijn intrede doen.

Want op 29 december treedt Activision Blizzard CEO Bobby Kotick officieel af. Microsoft heeft nog geen directe vervanger benoemd, In plaats daarvan gaan een kluitje van  de managers, (waaronder Blizzard-president Mike Ybarra en Activision-uitgever en Activision Blizzard-vicevoorzitter Thomas Tippl) onder leiding van Microsoft’s game-president Matt Booty de boel tijdelijk in de gaten houden.

Het vertrek van Kotick komt slechts twee maanden na een aantal wisselingen van de wacht waarbij Sarah Bond promoveerde tot Xbox-president en Matt Booty promoveerde tot de gamebaas waaronder het toezicht op Bethesda- en ZeniMax-studio’s. Nu krijgt Booty nog meer verantwoordelijkheden met Bethesda, Activision Blizzard en Xbox Game Studios allemaal onder zijn toezicht.

Microsoft houdt het leiderschapsteam van Activision Blizzard grotendeels hetzelfde, met enkele uitzonderingen op uitvoerend niveau. Lulu Meservey, Chief Communications Officer van Activision Blizzard, verlaat het bedrijf eind januari. Ook Humam Sakhnini (vicevoorzitter Blizzard en King) vertrekt eind december. Een aantal Activision Blizzard-executives zullen ook in maart vertrekken.

Bovendien kondigde een memo van Matt Booty enkele van de wijzigingen aan bij ZeniMax en Bethesda, waaronder dat Jill Braff (foto) als het nieuwe hoofd van die studio’s is genoemd. Braff werkte in het integratieteam toen ZeniMax en Bethesda in 2021 bij Xbox kwamen en de ontwikkelingsteams van de studio’s zullen leiden.

Microsoft blijft Activision Blizzard integreren in zijn uitgebreide Microsoft Gaming-activiteiten en het is duidelijk dat Matt Booty nu meer verantwoordelijkheid neemt dan ooit tevoren. Xbox-fans wachten nu op de plannen om Activision Blizzard-games toe te voegen aan de Xbox Game Pass. Spencer gaf al eerder aan dat we tot 2024 zouden moeten wachten op nieuws over deze game-toevoegingen. Activision Blizzard onthulde ook op X, voorafgaand aan de sluiting van de Microsoft-deal, dat Modern Warfare III en Diablo IV dat jaar allebei bij de pas worden toegevoegd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties