Het is Corona wat de klok slaat. Geen bedrijf kan eromheen. Ook onze eigenste ome Phil Spencer wilde er ook wat over kwijt.

We leven in een onzekere tijd. De COVID-19 pandemie heeft een impact op het leven van mensen in de hele wereld en heeft de manier waarop we ons dagelijks leven leiden veranderd. Hier bij Microsoft vragen we ons constant af hoe we mensen kunnen ondersteunen tijdens deze moeilijke tijden. Ikzelf sta stil bij het feit dat we dit allemaal moeten doorleven en ervan moeten leren.

Ik heb ooit eerder opgemerkt dat ik geloof dat gamen een unieke kracht in zich heeft om mensen bij elkaar te brengen, om plezier te leveren, ons te inspireren en te verbinden. En ik geloof dat dit nu meer dan ooit waar is. Velen gebruiken het gamen om op een veilige sociale afstand verbonden met hun vrienden te blijven en we zien op dit moment een grote vraag naar gamen van onze klanten.

Met miljoenen kinderen die thuis zitten vanwege de gesloten scholen gaan ook meer kinderen online om daar tijd met hun vrienden door te brengen, online werelden te verkennen en door het spelen te leren. Families proberen met hun kinderen een balans tussen op afstand leren en spelen te vinden. Daarom kondigen we vandaag aan dat we een nieuwe Education categorie aan de Minecraft Marketplace met gratis educatieve content die ouders en spelers kunnen downloaden hebben toegevoegd.

De educatieve content laat spelers het International Space Station, door onze samenwerking met NASA, onderzoeken, laat ze codes met een robot leren, ze beroemde plekken in Washington D.C. bezoeken en laat ze 3D fractals bouwen. Leert ze hoe het is om een zeebioloog te zijn en meer. Deze download zal vanaf vandaag tot 30 juni gratis beschikbaar zijn.

Ondanks dat we nu in ongekende tijden leven, is er geen twijfel bij mij dat we hier sterker uit gaan komen.

Blijf veilig en wees lief voor elkaar

Phil Spencer
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments