Het ‘lekken’ van gamemateriaal is voor ons altijd weer een reden om iets te schrijven waaraan de nodige korrels zout moeten worden toegevoegd. Dit is er eentje in die categorie.

Op de achievements-site TrueAchievements is een lijst van achievements voor Goldeneye 007 opgedoken. Iets wat nogal merkwaardig is omdat dat spel niet op Xbox consoles bestaat en dat kan duiden op een lek voor wat komen gaat.

Goldeneye 007 is namelijk alleen op de N64 uitgebracht. Dit was het gevolg van een wirwar van licentie-overeenkomsten tussen ontwikkelaar Rare, Nintendo en MGM.

Het dichtst bij een wederopstanding van Goldeneye is de Wii-versie geweest, die maar weinig leek op het originele spel. Een port voor Xbox Live Arcade was eerder in 2021 uitgelekt, maar die heeft het uiteindelijk nooit gered. Rare heeft meerdere malen geprobeerd om een port in de wereld te krijgen, maar elke keer is afgeschoten.

Recente tekenen wijzen erop dat het spel terugkomt op de huidige consoles. Het verbod van het spel in Duitsland werd onlangs opgeheven, wat aanvankelijk suggereerde dat het spel naar Nintendo Switch Online zou kunnen komen. Maar in combinatie met de nieuwe Achievements, zou dit erop kunnen wijzen dat het spel ook naar Xbox gaat komen.

De Achievements zelf zijn wat je ervan zou verwachten, met een voor elk level dat je uitspeelt, een paar voor de moeilijkheidsgraad, de tijd die je nodig hebt om een level te voltooien en een aantal multiplayer achievements. Het lijkt erop dat alle onderdelen van het spel, zowel singleplayer als multiplayer, intact zullen blijven.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments