It Takes Two is puur co-op en komt op 26 maart 2021 uit

The Game Awards van 2020 heeft veel nieuwe games laten zien, waaronder het nieuwe project van co-op meester Josef Fares, bekend van A Way Out en Brothers: A Tale of Two Sons. De nieuwe game heet It Takes Two en laat zich gelijk zien in een trailer.

Josef Fares staat inmiddels bekend om zijn unieke benaderingen van gameplay in zijn projecten. Zo hadden we het meeslepende verhaal van Brothers: A Tale of Two Sons in 2013 en A Way Out uit 2018 waar je o.a. uit de gevangenis moest zien te ontsnappen (en het had de nodige plot twists). De focus van Fares ligt altijd op samenspel en dus co-op gameplay. In de nieuwe game It Takes Two gaat het zo ver dat je de game MOET spelen met z’n tweeën. Het krijgt daarom ook een Friend’s Pass (net als bij A Way Out) waar 1 speler de game moet kopen en de ander gratis mee kan doen.

It Takes Two ziet er behoorlijk bizar uit. Het verhaal gaat over Cody en May die zijn omgetoverd tot poppen en nogal moeite hebben in hun huwelijk. Doordat ze betoverd (of vervloekt) zijn om als poppen door het leven te gaan, moeten ze ook samenwerken om deze betovering terug te draaien. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het klinkt alsof je samen een IKEA kast in elkaar moet gaan zetten terwijl het juist niet goed gaat in het huwelijk… dus of dit de juiste aanpak is van een huwelijk repareren… I don’t know.

De game is kleurrijk en bevat een behoorlijk dosis humor in combinatie met Toy Story-achtige taferelen. Er zitten verschillende gameplay mechanics in, dus variatie genoeg in deze co-op game. De releasedatum is ook bekend gemaakt, namelijk 26 maart 2021 en dat is al over 3 maanden! We kijken er al naar uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments