Het lijstje HDR compatible games voor de Xbox One blijft langzaam maar zeker doorgroeien. Aan het einde van de maand kunnen we daar Hitman ook aan toevoegen.

Mooiere, diepere kleuren. Een groter contrast tussen licht en donker. Yup, HDR zorgt hier allemaal voor en maakt alles mooier. Zo kun je dus nog realistischer digitale smeerlappen omleggen in nog mooiere omgevingen. Voor wat betreft Hitman zul je de grootste verschillen zien in de donkerste en lichtste regionen. IO Interactive render programmer, Anders Wang Kristensen, legt uit:

Denk je Agent 47 eens in een donkere kamer in, terwijl hij door een fel raam naar buiten kijkt. Zonder HDR kun je niet zien wat er buiten is maar met HDR kun je tegelijkertijd details buiten door het raam en binnen in de kamer zien.

Een ander extreem voorbeeld is de zon. Zonder HDR kunnen we die niet feller renderen dan een wit stuk papier, dus moesten we het verblinden ‘simuleren’. Met HDR kunnen we de zon vele malen feller tekenen, waardoor hij bijna echt verblindt. Net als in het echt.

Dus zoals ik al zei. Alles wordt mooier met HDR. De update staat gepland voor 31 januari, tegelijk met de fysieke release. Er is nu dus geen enkel excuus meer om de game niet gespeeld te hebben, of te gaan spelen. Wie van jullie pikt hem op?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments