Waarschijnlijk geschrokken van alle commotie over zijn hardware uitspraken van vorige week heeft Phil Spencer het één en ander uitgelegd tijden een Podcast met Larry ‘Major Nelson’ Hryb.

De discussie begon al in januari van 2015 mede door de feedback die uit de pc hoek van de community kwam. In Tweets werd hem al aangeraden om er weg van te blijven en dat hij een idioot was om er zelfs maar aan te denken. Maar zoals Phil het zegt, “We are Microsoft. We build Windows”. In de podcast vertelt hij verder:
“Het succes van Steam on Windows is belangrijk voor ons. Zij zijn een van de belangrijkste software ontwikkelaars die we op Windows hebben. Het focussen op gamen op de pc is een belangrijk strategisch streven en dit is gunstig voor Windows gaming. Mensen zullen op dit moment reageren met “Ok, dit zijn de Xbox mensen die proberen het pc gamen omlaag te halen, ze gooien een hap games in de Windows Store die geen Vsync of meerdere GPU’s kunnen ondersteunen.” Dit ziet men verkeerd. We zijn niet bezig om de console ervaring over te brengen naar de pc. Die zijn beide uniek op hun eigen manier en we omarmen beide systemen.

maxresdefault[1]

We hebben een geweldig jaar achter de rug. En nu zijn we op het punt aangekomen dat er direct feedback te horen is over wat mensen spelen en zien en we luisteren naar die feedback. Weet je, tijdens het showcase event was het geweldig om AMD daar te hebben en Nvidia die met hen samenwerkt op het gebied van hardware. Nogmaals, als je een pc gamer bent moet je je realiseren dat Microsoft in dit deel aandacht schenkt aan dat wat er gebeurt met het pc gamen op een Windows platform en dat kan alleen maar gunstig zijn. “

Over het stuk wat betreft het onderwerp nieuwe hardware in de Xbox wilde Phil dit kwijt:
“Tijdens de showcase wilde ik het hebben over onze visie, de lange termijn visie. Mensen hadden me al eerder gevraagd of er een volgende generatie consoles ging komen. En ik heb aangegeven dat wij dit zeker verwachten. Mensen vragen waarom ik dan zeg dat we dit verwachten en niet gewoon zeggen dat die er komt? Maar ik zit daar nu op dit moment niet in en ik kan die uitspraak alleen maken op dat wat we nu weten. Ik kan dat kijkend naar de toekomst niet altijd  bepalen. Maar gezien onze strategie, een strategie waarin we een lange termijn visie hebben die onder andere meerdere hardware generaties op console en pc bevat, is dit zeer waarschijnlijk.

Ik heb aangegeven dat het soort “einde van een generatie” en de periodieke grote stap voorwaarts die we nu zien, niet iets is wat ik omarm. Ik denk dat het beter kan. Dat zie ik in muziek, in boeken, in films. Als ik digitaal koop, dan gaat die digitale aankoop met mij mee en kan ik dat overal waar ik wil en op elke nieuw apparaat gebruiken. Daarop kreeg ik veel opmerkingen zoals “ga ik nu mijn console openmaken en losse delen van mijn console upgraden?” Dat is niet het plan. De console zal een plug and play, klaar om te spelen apparaat blijven en het is niet de bedoeling dat er een schroevendraaier in het pakket wordt meegeleverd.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is: als hardware zich vernieuwd dan moeten we de mogelijkheid hebben om dit in de console te gebruiken en dit beschikbaar te maken in plaats van zeven of acht jaar te wachten op de volgende generatie. Maar op dit moment zijn we nog niet bezig met het aankondigen van nieuwe hardware, ik ben blij met de console zoals we die nu hebben en het platform wat we op de console hebben gebouwd en de constante vernieuwingen en de games die er zijn. Maar ik wil de mensen laten begrijpen dat we in onze lange termijn visie bezig zijn met zaken die goed zijn voor de console en in het verlengde daarvan ook goed zijn voor de pc.”

Dus op dit moment, geen Xbox One met een klepje die je kan openmaken en waar je even een nieuwe GPU in duwt. Wie weet wat men in de toekomst op dit gebied gaat verzinnen. Misschien plug and play GPU’s?

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Danielle Rentrop
Danielle Rentrop
6 jaren geleden

naaaah ben ik geen voorstander van… komt er een nieuw spel ,moet je eerst je xbox2 upgraden……
of je doet het niet,maar dan loopt het spel bagger(framerate) of je mist delen van het spel.
Kun je net zo goed bij de pc blijven.

Ik vind juist de sterkte van de console,dat iedereen in principe hetzelfde heeft…

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden

Ben ik het mee eens. Hopelijk zullen upgrades minder essentieel zijn en is het enkel voor de mensen die een betere framerate willen of hogere resolutie