Het nieuws was er gister al maar wij wilden er eigenlijk weinig aandacht aan geven omdat het vaak gebakken lucht lijkt te zijn. Toch blijkt het nu iets reëler te zijn dan wij verwachtte.

We hebben het over de hack die bij CD Projekt RED heeft plaatsgevonden. Gisteren kwam naar buiten dan men het bedrijf afperst met de data die gestolen en/of versleuteld is. CD Projekt RED heeft terecht aangegeven dat zij niet onderhandelen of iets gaan aanbieden voor de gestolen data.

Nu blijkt dat de hackers blijkbaar data te pakken hebben gekregen. De bieden nu de source code van Cyberpunk 2077, The Witcher en Gwent aan op een veiling te beginnen met een bod van 1 miljoen dollar. Je kan het ook direct aanschaffen als je maar liefst 7 miljoen dollar ophoest.

De source code van Gwent werd eerder deze dag nog op 4chan gezet maar is daar nu alweer vanaf gehaald. Dus mocht je nog ergens een klein fortuin over hebben, dan kan je de boel binnenhalen. Wat je daar dan verder mee moet, dat is maar de vraag.

Sowieso kan je je afvragen wat hackers bezielt om een bedrijf wat al onder vuur ligt zo aan te pakken. Uiteindelijk dupeer je daar alleen maar die al overwerkte ontwikkelaars mee en bereik je niets. Lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk dat iemand zoveel geld gaat uitgeven aan een source code.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments