Rockstar brengt een nieuwe versie uit van GTA5 en GTA Online zodat jouw Xbox Series S en X optimaal wordt benut!

Het is ”the gift that keeps on giving” als we kijken naar GTA5 en hoe vaak Rockstar casht met deze franchise. Er komt een nieuwe versie aan van de game uit 2013 (ja ja, we zijn dus al 9 jaar verder). Met deze nieuwe GTA5 krijg je het avontuur in 4k, met een framerate tot 60 frames per seconde, betere textures, HDR en raytracing. Aan die laatste zitten een paar haken en ogen. Wil je native 4k en raytracing, dan speel je met 30fps. Wil je ook een hoger aantal framerates en raytracing, dan kies je voor een hybride modus waarbij 4k wordt opgeschaald vanuit een lagere resolutie. Waar je zo meteen als speler ook van profiteert is natuurlijk de snelle laadtijden en betere audio ondersteuning.

De Series X heeft alle toeters en bellen en de Series S heeft een opgeschaalde 4k zoals we dat gewend zijn van andere games. Als je de performance modus op de Series S aanzet, dan krijg je 60fps maar wel met 1080p i.p.v. een hogere resolutie.

Op het beeld zul je natuurlijk nog meer toeters en bellen zien. Denk aan meer voetgangers op straat, meer verkeer, meer vegetatie, betere explosies en bijv. betere waterreflecties.

Grand Theft Auto Online, weer instappen?

GTA Online is natuurlijk uit z’n voegen gebarsten qua omvang en heeft nu meer dan 40 updates gehad vanaf het begin. Met deze nieuwe versie van de game komt er ook een standalone uitvoering van GTA Online en wordt het voor nieuwe spelers makkelijker instappen in de enorme wereld vol met missies. Er zit een Career Builder-functie in de game voor iedereen die een frisse start wil maken.

Overdracht van Story Mode- en GTA Online-personages

Spelers zullen zowel hun GTAV Story Mode-voortgang als hun huidige GTA Online-personages en -voortgang kunnen overzetten naar Xbox Series X|S, of over consoleplatformen heen, met een eenmalige migratie voor elk.

Vanaf afgelopen vrijdag kunnen spelers beginnen met het overzetten van hun Story Mode-voortgang door een save te uploaden naar de Rockstar Games Social Club. Om dit proces te starten, ga je naar GTAV op je huidige console-account en ga je naar het Game-tabblad van het Pause Menu. Selecteer daar de Upload Save Game-optie. Let op, je kunt per platform slechts één save tegelijk opslaan en de opgeslagen spellen blijven 90 dagen beschikbaar om te downloaden.

Spelers met een Rockstar Games Social Club-account kunnen de voortgang van hun GTA Online-personage op 15 maart migreren naar Xbox Series X|S als ze het spel op een van deze nieuwe consoles opstarten. Deze migratie omvat alle Characters, GTA$, Progression, Stats, Vehicles, Properties, Weapons, Clothing, en Player-Created Jobs.

Grand Theft Auto V en Grand Theft Auto Online zullen op 15 maart digitaal verkrijgbaar zijn via de PlayStation 5 console store en de Microsoft Store – met voorverkoop en pre-loading vanaf 8 maart – en fysieke releases volgen in april. Blijf op de hoogte voor meer details.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments