Een paar jaar geleden werd er een spelletje uitgebracht waarvan de titel alleen uit letters bestaat. Natuurlijk heb ik het dan over GTA V. De hele wereld werd gek bij de aankondiging en wilde het hebben. Nu zijn we vier jaar verder en nog steeds gaat hij lekker.

Zo lekker zelfs dat er ondertussen al 75 miljoen kopietjes zijn verscheept naar de winkels. Dit betekent niet automatisch dat die 75 miljoen games ook allemaal aan klanten zijn doorverkocht, maar toch. In de maanden van november 2016 tot nu zijn er maar liefst 5 miljoen exemplaren verkocht. Sinds februari vorig jaar zelfs 15 miljoen. Holy shit! En die game is dus al 4 jaar oud!

GTA V owned Mafia III

Even ter vergelijking. Uitgever 2K, heeft nog een ander spelletje uitgegeven afgelopen jaar dat aanvankelijk ook wel lekker liep. Mafia III was een poosje 2K’s snelst verkopende titel ooit. Toen die game uitkwam in november, zijn er alleen in de eerste week al 4,5 miljoen exemplaren verkocht. Maar sinds die week loopt het wat spaak. Er zijn tot op heden namelijk nog maar een half miljoen games bij die eerste verkoopcijfers opgeteld. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om dan te concluderen dat er in totaal maar 5 miljoen exemplaren verkocht zijn en bedenken dat 5 miljoen een shitload minder is dan 75 miljoen lukt ook nog wel. Ouch…

Gelukkig voor 2K hoeven we geen medelijden met ze te hebben. Door de goede verkoopcijfers van GTA V zijn de opbrengsten van die game ook beter dan verwacht. Het moederbedrijf van 2K, Take-Two Interactive, heeft bekend gemaakt dat ze hierdoor 15% meer winst gemaakt hebben dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments