Raytracing, het woord waarmee je collega redacteur Jeff mee kunt oproepen, zat al in GTA Online, maar krijgt nu een uitbreiding daarin. Daarnaast geeft Rockstar aan dat deze update het eerste deel is van groter avontuur!

Toen de current-gen versie van GTA Online uit kwam, was ik al erg onder de indruk van hoe alles er uit zag. De raytracing was duidelijk zichtbaar qua lichtbronnen en reflectie van zonlicht op objecten. Nu krijgen we echter een uitbreiding van deze raytracing toevoeging. Rockstar gaat namelijk de reflecties in de game volledig omgooien naar raytraced reflecties zodat het realistischer is. Deze manier van raytracing zal alleen aan staan in de Fidelity mode die er voor zorgt dat je game op 30fps draait en niet de 60fps performance mode die waarschijnlijk de meeste gamers aan hebben staan. Ik ben benieuwd of de game stabiel 30fps blijft op de Series X met de toegevoegde raytracing omdat er veel reflecties zijn en het nogal veel rekenkracht vraagt. Natuurlijk is de Xbox Series X erg sterk, maar eerst zien en dan geloven in dit geval. Zelfs de PS5 krijgt ook deze optie en die is toch even een stukje minder sterk dan de Series X.

Naast de grafische toevoeging, komen er ook weer een paar toevoegingen aan de gameplay in de nieuwe update. Zo zul je sneller jouw favoriete contacten kunnen bellen in je telefoon (eindelijk! Hoe moeilijk was het om dit al een paar jaar geleden aan te passen?). Je kunt nu ook in je Invite-Only sessies jouw Business Sell Missions starten in je Benefactor Terrorbyte. Daarnaast is het nu ook mogelijk om Agatha’s Casino Story missies solo te doen i.p.v. dat je met z’n 2-en moet zijn.

Rockstar geeft zelf aan dat dit het eerste deel is van een groots multi-part update waar je nieuwe missies, voertuigen, world events en contact missions zult krijgen. Klinkt goed! GTA6 duurt nog even, dus goed dat Rockstar aan de gang blijft met GTA Online.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments