Grootste seizoen ooit voor Sea of Thieves?

Rare heeft een tijdje geleden seizoen 7 aangekondigd voor Sea of Thieves. Nu is het tijd voor een grote deep dive.

Zoals in de titel aangegeven is dit misschien wel het grootste seizoen ooit voor Sea of Thieves. Er komt namelijk een hele welkome toevoeging wat stiekem al heel lang de natte droom was van vele spelers… een eigen schip. Dus je start niet elke sessie met een kaal schip, maar je kunt nu eindelijk je eigen schip kopen en aanpassen naar je eigen wens. Je kunt je schip zelfs een naam geven, je kunt er accessoires op kwijt die je in jouw kapiteinshut ziet en je hebt zelfs een Captain’s Log waarmee je jouw grootste prestaties kunt laten zien. Er komen in dit seizoen ook ‘Milestones’ wat ook een mooie manier is om bij te houden wat je zoal hebt uitgespookt in de game. Met deze milestones kun je ook weer nieuwe zaken voor jouw schip unlocken. Deze milestones kun je gelukkig verdienen als kapitein maar ook als je onderdeel bent van een andere crew.

Zo’n Captain’s Log kan overigens ook gestolen worden als jij door een ander tot zinken bent gebracht. Andere spelers kunnen na het zinken jouw Captain’s Log stelen en inleveren bij de Reapers. Je hoeft na het zinken natuurlijk niet elke keer een nieuw schip te kopen, maar het zal ongetwijfeld geld kosten om alles weer te repareren.

Over schade gesproken. Er zijn een paar hele leuke details. Na een gevecht of storm zullen jouw opgehangen spulletjes wellicht wat scheef staan. Je kan die na een gevecht of storm mooi eventjes rechtzetten. Maar met een gevecht heb je wellicht ook kogelgaten in je schip (behalve The Enflamer en vooral MKLD Richard uit onze community, want die delen alleen maar klappen uit en incasseren geen kogels door hun mad skills). De kogelgaten worden van sessie tot sessie overgeheveld en blijven dus bestaan. Je zult echt moeten repareren om jouw schip weer tip top in orde te maken. Naast deze reparaties kun je trouwens ook bij een outpost je schip bevoorraden met kogels, hout en eten. Je hoeft niet meer kratjes te kopen op een eiland, het kan nu allemaal direct via een menu.

Nieuwe factie

Er komt een nieuwe factie, de Sovereigns. Dit is een groepje arrogante kwallen waar je jouw schatten kwijt kunt om bij hen hoog in het vaandel te komen. De Sovereigns hebben een eigen hut op een outpost en bieden zelfs nieuwe manieren om jouw loot over te hevelen naar hun hut. Zo heb je een harpoon die je dus kunt gebruiken om spulletjes van jouw schip naar de Sovereigns over te hevelen. Je kunt zelfs een lift gebruiken. Het is mij nog niet duidelijk waarom je bij hen je schatten zou willen deponeren. Wellicht reputatie en unieke items?

Het moge duidelijk zijn dat seizoen 7 zaken toevoegt waar menig speler enorm blij van wordt. Sea of Thieves blijft groeien als game en heeft nu eindelijk een manier gevonden om echt iets persoonlijks aan elke sessie toe te voegen. Een schip is overigens nog redelijk ‘goedkoop’. Dit zijn de kosten qua aantal goudstukken:

Sloop – 250,000
Brigantine – 375,000
Galleon – 500,000

Je kunt overigens meerdere schepen bezitten en meerdere van één als je de Legendary status hebt bereikt met het schip.

Seizoen 7 komt morgen uit! We zitten er allemaal klaar voor!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments