Blijdschap en paniek in de Xbox Live community. Blijdschap omdat er ineens gratis Xbox Live te halen viel, paniek toen er berichten over bans kwamen.

Vandaag ging het viral op Twitter en Facebook en het effect is nog steeds te zien. Zelf op dit moment zie ik op mijn tijdlijn meerdere berichten langskomen over de zogenaamde gratis code. Maar is het een scam? Wordt je gehackt? Of is het een fout van Microsoft? Niets van dit alles dus.article_post_width_bar1Natuurlijk geldt hier ook weer, als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar.  In eerste instantie leek het nog allemaal te kloppen. Mensen voerde de code ‘WCGVB-P24CQ-C629T-7B9DY-X4W33 ‘ in en walla, op beeld verscheen dat ze 12 maanden Xbox Live hadden ingewisseld. Redelijk snel daarna begonnen op Twitter wat berichten te verschijnen dat mensen een ban hadden gekregen. Ook dit blijkt onzin te zijn. Waarschijnlijk waren die gastjes van nature al kwajongens en hadden ze al een ban voor iets anders gekregen en hoopten ze door te klagen dat de ban zou verdwijnen.

Ondertussen heeft Microsoft de code ingetrokken en krijg je simpelweg een error. Major Nelson liet op Reddit weten dat dit een oude code betreft die eerder intern als testcode gebruikt werd. Hij laat ook weten dat er niemand een ban krijgt omdat hij deze code heeft gebruikt. Dat zal voor een aantal van mijn collega’s een pak van hun hart zijn want natuurlijk waren die er als de kippen bij en ging het woord G R A T I S… GRATIS… al snel door ons kantoor heen. We kunnen weer rustig gaan slapen. Geen 12 maanden gratis, niet door voor de ijskast, business as usual.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments