Goed nieuws voor de liefhebbers van ghost stories en programma’s als Ghost Hunters. Binnenkort mag je zelf paranormale verschijnselen onderzoeken.

Indie ontwikkelaar Dreadlocks heeft zijn Kickstarter campagne met succes gehaald. De campagne was gericht op het ontwikkelen van Ghost Theory en het moest een doelbedrag van 50.000 Britse Ponden halen. Op dit moment staat de teller op meer dan 56.000 GBP.

Ghost Theory is een first-person adventure horror game die medio september naar de Xbox One zou moeten komen. Het is een single player waarin je je als speler bij een onderzoeksteam aansluit. Dit Universiteits-team onderzoekt in de game echt bestaande locaties waar paranormale verschijnselen zijn geconstateerd. Zo gaan ze naar het Goldfield Hotel in de US en naar het zelfmoordbos Aokigahara in Japan om deze verschijnselen te bekijken.

De game draait om stealth en observaties en om het voorkomen van direct contact met de geesten. De geesten reageren op jouw acties en kiezen het moment op toe te slaan. Je maakt gebruik van oa: Helderziendheid waardoor je de geesten even kan zien of flashbacks krijgt uit het verleden, je herkent plotselinge veranderingen in de temperatuur en je krijgt een aantal gereedschappen zoals een UV lamp, een pendulum en een EVP recorder. Mocht het te eng worden dan is er zelfs een “close your eyes” knop die je zo lang als je wil ingedrukt kan houden.

Dit is weer typisch zo’n game die je in het donker met je headset of nog enger, met een VR headset op moet spelen en waardoor je de eerstvolgende nachten met open ogen in je bed ligt. Klinkt best spannend toch?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments