Capcom heeft de smaak te pakken voor wat betreft remakes maken. Na de briljante remakes van Resident Evil 2 en deel 3 lijkt het erop dat ze de lichten ook op groen hebben gezet voor een remake van deel 4.

De remake wordt in elkaar gezet door de studio M-Two, dat daarnaast door verschillende interne teams en studio’s ondersteund wordt. De studio zou al sinds 2018 bezig zijn met de voorbereidingen op deze klus.

Shinji Mikami, de regisseur van het origineel, heeft zijn zegen ook al gegeven. Hij zou echter niet opnieuw aan het roer willen staan bij deze remake, maar wel al aangeboden hebben om hier en daar wat ondersteuning te geven.

Met deel 4 gooide de serie Resident Evil het roer om. De vaste camerapunten en tankbesturing werden aan de kant geschoven voor de modernere besturing die we onlangs ook kregen in de remakes van Resident Evil 2 en 3. Resident Evil 4 wordt door velen nog altijd beschouwd als de beste game uit de serie en Capcom heeft dan ook een enorme klus te klaren om al die fans tevreden te houden. Gezien de resultaten van de vorige remakes maak ik me daar niet al te veel zorgen om.

De remake van Resident Evil 4 zou uit moeten komen ergens in 2022.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments