Lieve lezers! Dit is echt niet best! Zijn ze gek geworden bij Ubisoft? Geen co-op in Far Cry Primal? Lees hier wat ik daarvan vind.

Sinds kort speel ik ARK, dat is een game waarin je in de oertijd moet overleven. Dit kan je alleen proberen te doen, maar met een team is het beter, je maakt dan meer kans om te overleven. Toen Far Cry Primal zo uit het niets werd gepresenteerd alsof het rechtstreeks, kant en klaar, vanaf de lopende band kwam, waren de meningen verdeeld. Ikzelf vond het supervet maar er waren ook teleurstellingen over de setting, een verhaal wat zich afspeelt in de oertijd. De meest mannelijke en rauwste tijd die er ooit is geweest. Met je blote  klauwen jagen, eat or be eaten! Samen in teamverband, dat is wat de oerjagers deden. In groepen jagen, dat was nodig om een grote mammoet neer te halen. Iets waar ze vervolgens maanden van konden eten. Ik zag het al voor mij, keiharde battles waarin ik samen met mijn Xbox maatjes een mammoet of andere gevaarlijke beesten ombracht . Terug naar de grot om een BBQ te organiseren, Niels en Rob komen ook, mooi gezellig, stoere verhalen aan het kampvuur. Tot vandaag: toen kwam Community Manager Jason Paradise uit naam van Ubisoft met de volgende informatie naar buiten:

We focussen ons om de beste Far Cry beleving te bieden aan onze fans. We willen het stenen tijdperk tot leven brengen op de best mogelijke manier. We moesten de Core gameplay van Far Cry heruitvinden en dit was een grote onderneming. Daarom moesten we in het beginstadium onze prioriteiten al duidelijk hebben, zodat het team zich daarop kon focussen. We hebben daarom al vroeg gekozen voor een single player experience.

Wat er werkelijk aan de hand is volgens mij

Ik zie het iets anders en lees het ook iets anders. Meer zoals: We willen de beste gameplay ervaring voor jullie maken. De single player moet perfect zijn en we moesten veel dingen opnieuw uitvinden. We hebben te weinig tijd omdat Ubisoft geld wil verdienen. Dat is voor ons een reden geweest om co-op totaal te elimineren. Dit kost namelijk nog veel meer tijd om alles netjes voor elkaar te krijgen. Tijd kost geld en daar worden de aandeelhouders niet blij van. De lopende band genaamd Ubisoft, moet namelijk wel blijven draaien. De volgende games zijn alweer in de maak en de marketing hype machine moet immers zijn focus daar straks op gaan leggen. Ook zijn de servers van Ubisoft niet geschikt om multiplayer aan te bieden ( zie Rainbow Six Siege) dus hier wagen wij ons niet meer aan. Sorry dat ik jullie niet meer kan bieden maar ook ik heb voor het grote geld gekozen.

Dat was eerlijker geweest maar daar komt de beste man niet mee weg. Ik koop deze game niet meer in ieder geval. Hoe staan jullie hier tegenover?

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Rob Breedeveld
Rob Breedeveld
7 jaren geleden

Ik ben het totaal niet met je mening eens. Als een gameontwikkelaar brood ziet en dus extra inkomsten krijgt als ze een co-op ervaring in een game verwerken, dan doen ze dat. Zeker als je bewering waar is dat het hen om geld gaat. Ik denk dat Ubisoft inderdaad in zijn stats kijkt, bekijkt hoeveel eerdere spelers de co-op van Far Cry deden en hebben gezien dat dit een minderheid is. Als je dan als ontwikkelaar de keuze hebt om een betere game te maken door je te focussen op single player, zie Unity en zijn opvolger, co-op eveneens geschrapt,… Lees verder »

Martin Katerberg
Martin Katerberg
7 jaren geleden

Tjah ik baal er van en ik denk dat het om het snelle geld gaat. Iets snel afmaken en naar de volgende titel. De Ubisoft games ploppen als paddestoelen uit de grond. Ik zou liever zien dat ze wat meer tijd stoppen in een complete game met een goede co-op maar dat is mijn bescheiden mening. Ze zullen echt wel kijken naar de tijd/geld factoor en hebben ook aandeelhouders die aan de lopende band a titels verwachten. Het is toch een feit dat Ubisoft de laatste tijd veel titels uitbrengt die totaal niet af zijn? Hoe verklaar jij dat dan… Lees verder »

Rob Breedeveld
Rob Breedeveld
7 jaren geleden

Ik vind dat je het te simplistisch stelt. Ik geloof simpelweg niet dat artistieke mensen, en dat zijn gameontwikkelaars en makers in mijn ogen echt wel, hun creatie zo maken dat het aan alle kanten faalt. Ik denk zelf dat het gewoon lastiger is geworden om, met de complexiteit van games omdat de spelers dit nu eenmaal willen, een game totaal uitgetest en zonder bugs draaiende te hebben. Je noemt een R6. In de beta draaide die best aardig. Nu blijkt dat het matchmaken met een groep van meer dan 2 mensen een probleem is geworden. Denk je nu echt… Lees verder »