Het is zwaar weer bij Frontier. De Elite Dangerous en F1 Manager makers Frontier Developments heeft aangekondigd een onbepaald aantal medewerkers te ontslaan.

Het nieuws komt via een trading update die eerder vandaag is uitgegeven, waarin Frontier toegeeft een periode van “teleurstellende financiële prestaties” te hebben gehad in 2023. De studio wijst ook op “meer uitdagende omstandigheden in de industrie” als een van de drijvende redenen achter de op handen zijnde herstructurering, die bedoeld is om Frontier weer winstgevend te maken en een duurzame basis voor de toekomst te creëren.

Het is niet duidelijk hoeveel personeelsleden Frontier zullen verlaten, maar de studio zegt dat de ontslagen “onderwerp van overleg” zullen zijn. Naast het ontslaan van personeel zal Frontier ook verdere werving bevriezen en elders in het bedrijf bezuinigen om kostenbesparingen te realiseren. Verwacht wordt dat dit alles begin 2024 zal plaatsvinden. Tegen die tijd hoopt Frontier in een sterkere positie te zijn om “in te spelen op toekomstige kansen”.

Volgens GamesIndustry.biz laten de financiële gegevens van Frontier voor het jaar dat eindigt op 31 mei een verlies zien van 30 miljoen euro. Dit verlies is volgens GI.biz deels te wijten aan de ondermaatse prestaties van de F1 Manager-game van dit jaar, dus het lijkt erop dat het extra realisme zich niet heeft vertaald in een voldoende grote verkoopboost voor de game. GI.biz wijst ook op de sluiting van Frontier’s uitgeverslabel Foundry, wat volgens de site ook een negatieve invloed heeft gehad op Frontier’s financiën voor dit jaar.

Ondanks dit sombere nieuws lijkt Frontier optimistisch over zijn toekomst. De studio zegt dat het bestaande portfolio nog steeds “in lijn met de verwachtingen” presteert en dat het “uitkijkt naar” de aankomende release van fantasy RTS Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin. Frontier is de laatste van verschillende studio’s die de afgelopen maanden ontslagen heeft aangekondigd. Andere zijn Telltale Games (hoewel alle projecten daar blijkbaar in ontwikkeling blijven), evenals Embracer Group, de Britse uitgever Team17 en co-ontwikkelingsstudio Puny Human.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties