Dat er een Forza Motorsport 8 gaat komen, dat is geen verrassing. Maar wat gaan we daar in zien? Daar weten we niet veel van.

In de december-editie van de Forza Monthly show liet Turn 10’s creative director Chris Esaki wat meer horen over de komende Forza game. Eski onthulde dat de Turn 10 Studios zijn eerste studio-brede playtest had gehad en dat het een totaal andere en geweldige ervaring was. De ontwikkeling van de nieuwe racegame is een pittige geweest.

Chris Esaki

De nieuwe versie zal een totaal nieuw bandenmodel hanteren. Deze simuleert de manier waarop hitte en bandendruk zich met elkaar verhouden. Het asfalt zal een dynamische temperatuur gaan krijgen en de invloed van de temperatuur op de grip van het rubber zal merkbaar worden.

Ook zal er de atmosferische druk in de berekeningen worden gehaald. Dit heeft weer effect op de aerodynamica, op het vermogen en op de bandendruk van de auto. De auto krijgt ook een totaal nieuw ophangingssysteem met een nieuwe modelling. Hij gaf nog aan dat hij nog wel 15 vernieuwingen kan opnoemen. Het lijkt er dus op dat Forza Motorsport weer de kant van simulatie-racer opgaat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments