Sega, de ontwikkelaar van Valkyria Chronicles 4, heeft onlangs de officiële website van deze game aangepast met een aantal details over de wereld en de personages die er in voorkomen. De game, wat een turn based RPG is, wordt in 2018 wereldwijd gelanceerd. 

Locatie: De wereld – Europa!

Valkyria Chronicles 4 speelt zich af op het continent Europa, met name het Westelijke gedeelte dat zich bevindt op het Noordelijke halfrond. Vanaf de oudheid hebben hier al vele oorlogen gewoed. In eerste instantie was er namelijk het doel om ‘eenheid’ te creëren, wat uiteindelijk keihard faalde.

Uiteindelijk is Europa, in de 19e eeuw, ook verdeeld in twee delen. Het Oosten, die zich ook wel de “Autocratic Eastern Imperial Alliance” noemen, wordt geregeerd door een keizer. Het Westen daarentegen noemt zich de “Atlantic Federation’ en verzetten zich zwaar tegen het keizerrijk. Beide heerschappen vechten voor een zeldzame ore, genaamd Ragnite. Ragnite is een mineraal waarmee men onder andere medicijnen mee kan maken, maar ook anti-tank wapens. Dus je kunt je wel voorstellen hoe belangrijk het is.

In het jaar 1935 escaleert dan ook echt alles. Het leger aan de kant van de Imperials schond een aantal niet-aanvalsverdragen en viel daarom de Federation binnen. Zo geschiede het dan ook; de grootste oorlog in de geschiedenis van Europa, “The Second European War”, begon.

In de game is het dus jouw taak om deze invasie te stoppen. En hierin speelt de hoofdpersoon in deze game, Claude Wallace, een erg grote rol. Hij nam deel in de oorlog als squad leader. Vanaf het begin had hij ontzettend veel moeite met het behalen van overwinningen.

Drie maandan nadat de oorlog was uitgebroken, en zijn leger meerdere malen was verslagen door de Imperials, kwam hij terecht in een nogal lastige situatie. Na afloop van het laatste gevecht keerde hij terug naar de basis en werd op deze manier betrokken bij één van de grootste counter-aanvallen tegen de Federation. Het doel van deze operatie, ook wel “Operation Northern Cross” genoemd, is om de hoofdstad van het imperium binnen te vallen, en zo de macht en de invloeden van de Federation teniet te doen.

Extra personages

Er zijn in totaal aan het lijstje twee personages toegevoegd! De personages met een * ervoor zijn door de ontwikkelaar onlangs toegevoegd aan het lijstje. Voor de gemakzucht (het scheelt jouw natuurlijk wat Google-en), geven we een korte beschrijving van alle hoofdpersonages.

Claude Wallace: Edinburgh Army 101st Division No. 1 Battle Brigade No. 32 Armored Leisure Battalion Squad E squad leader en tanker.

Claude is de hoofdpersonage van deze game. Hij is eerste luitenant. Hij komt over als een serieuze man, maar ondanks dat is hij wel ontzettend gepassioneerd in datgene wat hij doet. Daarnaast geeft hij ook veel om de mensen die onder hem werken.

 

 

*Raz: Edinburgh Army 101st Division No. 1 Battle Brigade No. 32 Armored Ranger Battalion Squad E division officer en Assault soldaat. Rank: Sergeant

Raz is een lichtelijk heethoofd, ietwat te agressief en krijgt hierdoor vaak snel ruzie. Hij praat met een vrij ruwe toon. Raz heeft de neiging om dingen verkeerd te begrijpen vanwege zijn iets wat onhandige persoonlijkheid, maar hij is wel buitengewoon zorgzaam voor zijn vrienden.

 

*Kai Schulen: Edinburgh Army 101st Division No. 1 Battle Brigade No. 32 Armored Ranger Battalion Squad E division officer.

Kai is de jeugdvriend van Claude, Raz en Riley. Qua persoonlijkheid is ze soms iets wat té bot en té stil. Ze is een meester in het scherpschutten. Haar bijnaam is daarom ook niets voor niets “One Shot Killer”.

 

 

Riley Miller: Edinburgh Army 101st Division No. 1 Battle Brigade No. 32 Armored Leisure Batallion’s Heavy Weapons Support Team.

Riley is een pro in het gooien van granaten. Ze heeft een heel vrolijk en positief karakter. Falen is bij haar geen optie. Net als de angst voor falen.

 

 

Ben je benieuwd naar Valkyria Chronicles 4? Hier een linkje naar de trailer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments