Naast alle hoge cijfers die Elden Ring heeft gekregen vanuit de industrie, krijgt het nu ook bevestiging vanuit de markt. Elden Ring is namelijk heel goed verkocht.

De game Elden Ring kwam eind vorige maand uit en maakte heel wat los in de gamesindustrie qua waardering. Het regende tienen en negens, maar het viel niet overal in de smaak. Lees bijv. onze eigen review maar over het instapgehalte van de game, de moeilijkheidsgraad en het grindfest. Hoe graag ik zelf ook wil instappen, laat ik deze game ook maar even voor wat het is naar aanleiding van reviews die wat minder positief gestemd zijn. Wellicht pik ik het op als de game in de aanbieding is of misschien zelfs in de Game Pass komt.

Naast alle lovende reviews is het ook duidelijk dat Elden Ring qua verkoop een grote hit is. De game is namelijk maar liefst 12 miljoen keer verkocht in slechts een paar weken tijd. FromSoftware’s CEO/director Hidetaka Miyazaki laat weten dat hij en zijn team alle fans enorm dankbaar zijn voor het spelen van de game. Er is veel moeite in de game gestoken om aan alle verwachtingen te voldoen en daar boven te stijgen. De ontwikkelaar gaat door met deze franchise en is nu echt een nieuwe IP (intellectual property) die zelfs wordt uitgebreid buiten de game om (film? serie?).

Het moge duidelijk zijn, FromSoftware zet zichzelf wederom weer op de kaart en laat zien dat het heer en meester blijft binnen haar eigen genre.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments