Eerste seizoen Diablo IV onthuld, patch zorgt voor problemen

Binnen onze Discord communiy is Diablo IV op dit moment de meest gespeelde game. Nu de game alweer een maand oud is, wordt het eindelijk tijd voor het eerste seizoen!

Tijdens de Developer Update van Diablo werd gisteravond het nieuwe seizoen onthuld. Dit seizoen gaat de naam Season of the Malignent krijgen en brengt een hoop nieuwe features naar de game. Ten eerste mag iedereen (dus ook als je geen betaalde Season pass hebt) genieten van het nieuwe verhaal wat zich afspeelt na de base campaign. Centraal staat de Malignant, een corrupte vloek die zich verspreidt over de wereld van Sanctuary en iedereen infecteert met als gevolg nieuwe monsters. Gelukkig is daar de introductie van Cormond, een nieuwe character die als enige de wereld met jouw hulp kan redden.

Dit doe je door Malignant elites te verslaan. Deze spawnen over de hele wereld. Wanneer je deze verslaat kun je een zogeheten Cage of Binding gebruiken om een sterkere variant van de elite in kwestie op te roepen. Versla je deze samen met zijn horde? Dan ontvang je een Caged Heart. Deze kun je vervolgens als een gem op je juwelen plaatsen waarna je krachtige, nieuwe vaardigheden ontgrendelt. In totaal zullen er 32 verschillende Malignant krachten verzameld kunnen worden. Volgens de makers maakt dit spelers ontzettend krachtig, maar ze hopen het op deze manier wel gebalanceerd te houden.

Ben je druk bezig geweest met het vrijspelen van de map en het verzamelen van alle Statues of Lilith? Dan is er goed nieuws, want deze progressie blijft staan. Ook als je met je seasonal character aan de slag gaat. De dungeons worden wel gereset en zullen ook Malignant dungeons met zich meebrengen waarmee je aan de slag kan met de jacht op Caged Hearts.

Een veel terugkomende klacht was dat het een drama is om je Paragon points te resetten. Voor jullie beeldvorming betekent dit dat je node voor node eruit moet halen om je board te resetten. Vanaf seizoen 1 kunnen spelers die de campaign van het seizoen voltooien een scroll of Amnesia krijgen. Hiermee reset je met een druk op de knop je Skills en Paragon.

Daarnaast is er dan natuurlijk nog de Battle Pass. Welke class je ook kiest, je gaat een mooie tijd tegemoet waarbij de Pass een gratis en premium versie krijgt. Iedereen kan dus mee doen en items verdienen. Items zullen voornamelijk bestaan uit cosmetische items en Platinum, de munteenheid waarmee je dingen in de Store kan kopen.

Grote oeps

Dat was dan nog niet alles, want tijdens de stream werd een patch aangekondigd. Een patch met een uitleg die online nogal wat wenkbrauwen lieten fronzen. Diablo spelers die al in de endgame zitten zijn hard op zoek naar de meest zeldzame gear, de zogeheten Uber Unique gear. Vooral de Harlequin Helmet en The Grandfather sword zijn hierbij erg populair. Even voor je beeldvorming, deze loot is nog maar een paar keer wereldwijd gedropt. Blizzard liet gisteren weten dat deze Uber Uniques tot op heden niet verdiend konden worden in Helltides en de Tree of Whispers. Iets waarvan veel fans niet op de hoogte waren. Vanaf de patch die gisteravond uitkwam zou dit wel kunnen en exact daar ging het mis.

Spelers maakten online massaal meldingen van Uber Unique loot wat met bosjes viel in Helltides. Blizzard reageerde hier binnen een aantal uur op met de mededeling dat deze loot in ieder geval tot en met vandaag niet meer zal droppen. De planning is om dit later vandaag weer aan te zetten. Het gevolg hiervan is natuurlijk wel dat een gedeelte van de Diablo community nu ontzettend zeldzame loot heeft. Loot die andere spelers wellicht nooit gaan krijgen als je kijkt naar de drop kans. Hoe Blizzard dit dus gaat oplossen is nog onbekend.

Ben je na dit alles benieuwd geworden naar seizoen 1 van Diablo IV? Dan mag je vanaf 20 juli aan de slag!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
9 maanden geleden

Heb me heel erg vermaakt met de game totdat ze weer van alles gingen nerfen. Zodra ze daar mee beginnen is voor mij meteen de lol er weer af.
Overigens ieder nieuw seizoen een nieuw character moeten beginnen spreekt mij ook totaal niet aan.