EA Play wordt gratis aan Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd!

Goed nieuws voor de sportfanaten onder ons!

De ene na de andere klapper komt afgelopen jaar de Xbox Game Pass binnen rollen. Kan het nog meer? Ja, watch this.

Deze zag ik niet aankomen. De games uit de EA Play wordt vanaf de kerstperiode 2020 ook aan de Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd. Dit betekent dat alle games die onderdeel uitmaken van de EA Play subscriptie vanaf dat moment ook te spelen zijn op je Xbox en pc, zonder extra kosten voor de Game Pass Ultimate subscriptie te betalen.

EA Play

Als Xbox fanboy ben je uiteraard met Xbox Game Pass Ultimate bekend. Voor een maandelijks bedrag van 13 euro heb je toegang tot enkele honderden games. EA Play is een vergelijkbare subscriptie. Voor een vast bedrag per maand heb je toegang tot een groot deel van de games die door EA worden uitgegeven. Denk hierbij aan games als Battlefield, FIFA en Apex Legends. De complete line-up aan games uit EA Play zal straks ook, zonder extra kosten, aan Game Pass toegevoegd worden.

Mocht je je trouwens afvragen wat er dan met je nog lopende abonnement gebeurt? Ook daar heeft men aan gedacht. Je EA abo gaat automatisch over naar je Game Pass Ultimate en de overgebleven maanden worden met een ratio van 3:1 bij je Game Pass abo opgeteld.

Speel FIFA onderweg

De Xbox Game Pass Ultimate subscriptie krijgt een steeds prominentere rol. We hebben afgelopen twee jaar al de nodige ontwikkelingen gezien. Zo heeft Xbox de subscriptie ook aan de pc toegevoegd en worden alle first party titels van de Xbox Game Studios vanaf launch aan de Game Pass toegevoegd. Verder zagen we het afgelopen jaar een flinke groei in third party titels. Ik noem een aantal willekeurige: Red Dead Redemption 2, Devil May Cry 5, GTA V, Metro Exodus en F1 2019.

Het toevoegen van EA Play aan de Game Pass past bij onze visie om spelers met elkaar te verbinden. Games waar zij van houden kunnen ze nu met elkaar gaan spelen, waar ze maar willen en wanneer ze maar willen. Na 5 jaar EA Play aangeboden te hebben aan de Xbox spelers werd het tijd om hen van meer gemak te voorzien door bij subscripties samen te voegen

Mike Blank, SVP, EA Strategic Growth.

Naast de tientallen nieuwe titels van afgelopen tijd zagen we ook nog een andere ontwikkeling. Vanaf 15 september 2020 wordt namelijk ook xCloud aan Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd. Dit betekent dat het vanaf dan mogelijk is om alle games uit de Game Pass te streamen naar je mobiel en tablet, zonder extra kosten. Wat een mooie tijd staat ons te wachten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments