Onze geliefde uitgever Devolver Digital heeft Shadow Warrior 3 begin deze maand aangekondigd en direct tijdens hun show op 11 juli de eerste gameplaybeelden ervan laten zien. Een show waarin ze traditiegetrouw de draak steken met eigenlijk de hele industrie. Draken en steken zijn elementen die je terug ziet in hun fantastische first person shooter-slasher Shadow Warrior. Check de beelden en laat weten of jij er ook zo vrolijk van wordt.

De Shadow Warrior serie van het Poolse Flying Wild Hog, waarvan het eerste deel alweer in 2013 verscheen, is een reboot van de gelijknamige fps uit 1997 van 3D Realms. Het origineel uit 1997 heeft veel goeds gedaan voor de introductie van alt-fire functies voor wapens en degelijke baasgevechten in shooters. De drie delen van Flying Wild Hog brengen misschien niet heel veel nieuws ter tafel, maar afgaande op de nieuwste video weten ze de gameplay wel weer te verrijken.

Je beschikt in deel drie over een grijphaak waarmee je vijanden naar je toe kunt trekken, traps kunt activeren of om het wat hogerop te zoeken. Zeker de eerste twee toepassingen doen wel wat denken aan de zweep van Bulletstorm. Ook lijkt een equivalent van de glory kills uit Doom z’n intrede te doen. Beter goed gejat, dan slecht bedacht, nietwaar?

De verschillende tegenstanders worden met korte filmpjes geïntroduceerd, waarna je al goed kunt inschatten wat voor een vlees je in de kuip hebt. De magische monsters, demonen en eigenlijk al het andere gespuis ziet er heel gaaf uit. Het zijn sterke ontwerpen die zich ook nog eens op een toffe manier door de omgevingen bewegen. Omgevingen die overigens prachtig ogen. Imposante werelden met veel hoogteverschillen, kleuren en rijke texturen.

Om het af te maken beschikt de dev over een flinke dosis humor, die je van de eerdere delen wel kunt kennen. Je kunt er ook in deze video niet om heen. De karakters babbelen wat af, zowel tijdens de tussenfilmpjes als gedurende de actie zelf. Als de actie net zo lekker aanvoelt als hij er uit ziet in de video (m.u.v. wat vertraging rond de glory kills), dan kan deze titel eigenlijk niet meer stuk. Flying Wild Hog heeft leentjebuur gespeeld met elementen uit onder andere Doom en Bulletstorm, maar weet hun serie er mee ogenschijnlijk weer naar een hoger plan te tillen. Wat is jouw gevoel er bij?

Let wel, deel een en twee zijn beiden naar de consoles gekomen. Toch is deel drie op dit moment alleen nog maar bevestigd voor de pc. De pc versie wordt ergens in 2021 verwacht. Of we dan ook een versie voor de Series X of Xbox One gaan zien lijkt waarschijnlijk, maar is op dit moment nog geen absolute zekerheid. Ik durf er wel seppuku op in te zetten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments