Devolver Digital trapt Summer Game Fest af met cynische ondertoon

Al jaren probeert Devolver Digital het anders aan te pakken dan andere uitgevers uit de games industrie. Ze hebben een paar hele awkward presentaties gehad op E3’s, maar het is in ieder geval verfrissend dat ze iets anders doen dan anderen. Dit jaar hebben ze het ook weer voor elkaar met hun showcase van de Summer Game Fest.

Devolver Digital is de uitgever die over het algemeen wat kleinere games uit brengt. Denk bijv. aan games als Weird West, Death’s Door en Trek to Yomi van de afgelopen paar maanden. In de presentatie werden een paar interessante titels laten zien en alles werd verweven in een soort groter verhaal waarbij een marketing machine alle games goed moet presenteren. Je moet het zien om de grap er van in te zien (check de video hierboven). Er worden heel wat opmerkingen gemaakt met een hele grote ‘fuck you’ naar de grote uitgevers. Denk aan commentaar op ‘fancy transitions, pre-recorded footage, fake live events, it’s a dipshit narrative’. En een steek naar de countdowns met ’those ridiculous 30 minute celebrity soaked attention countdowns before the company’s actual presentation’. Ze zijn lekker op dreef!

Uiteindelijk gaat het ons ook om de games en helaas waren een paar titels alleen voor Steam op Windows. Er zat wel een paar ‘cute’ games bij, zoals The Plucky Squire en Cult of the Lamb. The Plucky Squire ziet er enorm leuk en creatief uit, dus deze gaat volgend jaar zeker gespeeld worden. Ditzelfde geldt voor Cult of the Lamb.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments