Dead Space krijgt een next-gen remake

Liefhebber van SciFi en zombies? Dead Space is terug.

Visceral Games’ sci-fi survival horror klassieker, oorspronkelijk uitgebracht in 2008, wordt opnieuw gemaakt door Electronic Arts’ Motive studio, kondigde de uitgever donderdag aan tijdens de EA Play Live digitale showcase. De nieuwe Dead Space komt naar de Xbox Series X.

Spelers zullen “een verbeterd verhaal, personages, gameplaymechanieken en meer ervaren terwijl ze vechten om een levende nachtmerrie te overleven aan boord van het desolate mijnsterrenschip, de USG Ishimura, allemaal terwijl ze het vreselijke mysterie ontrafelen van wat er is gebeurd met de afgeslachte bemanning en het schip,” zegt EA in een nieuwsbericht.

Dead Space heeft een enorme impact gemaakt op het survival horror-genre toen de franchise 12 jaar geleden werd uitgebracht, en ik kwam vooral als fan naar Motive om specifiek aan deze game te werken. We hebben een gepassioneerd team bij Motive, dat deze remake als een liefdesverklaring aan de franchise ziet. Iedereen in het team was enthousiast over de terugkeer naar het origineel en de kans die we kregen om alles op next-genconsoles te doen. Terwijl we de game moderniseerden, zijn we in contact geraakt met toegewijde fans en hebben we ze uitgenodigd om ons feedback te geven vanaf de vroege productiefase, zodat we een game kunnen afleveren waarbij fans hun hart kunnen ophalen en nieuwe spelers ook van kunnen genieten.

Phillippe Ducharme, senior producer van Dead Space

Motive is vooral bekend van zijn werk aan de single-player campagne van Star Wars Battlefront 2 en Star Wars: Squadrons. De nieuwe Dead Space wordt een remake, geen remaster, van het angstaanjagende avontuur van ingenieur Isaac Clarke aan boord van het USG Ishimura ruimteschip. Een teaser trailer die werd getoond tijdens EA Play Live bood weinig details, maar de Dead Space remake lijkt trouw aan de donkere en bloederige originele game die een franchise voortbracht.

EA heeft geen releasedatum bekendgemaakt voor de nieuwe Dead Space.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments