My Time at Portia is sinds deze week te spelen op je favoriete platform. In de kleurrijke post-apocalyptische town farm simulator ben je voornamelijk resources aan het verzamelen en aan het bouwen. Om je te helpen met de wederopbouw van het mooie havenstadje Portia volgen hier de volgende 5 tips om je reis door Portia zo aangenaam en efficiënt mogelijk te laten verlopen. 

Inmiddels heb ik zo een 60 uur in Pathea’s videogame My Time at Portia zitten. Eerder deze week heb je in de My Time at Portia review kunnen lezen waarom ik dit een ontzettend toffe game vind. Mocht je al aan My Time at Portia begonnen zijn dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het verzamelen van resources en het bouwen van voorwerpen op een bepaalde manier verslavend werkt. Daarnaast is de game ook enorm uitdagend en om deze reden heb ik al tips en tricks met je gedeeld om het maximale uit de eerste 10 tot 20 uur van de game te halen.

De eerste 5 tips en tricks die ik afgelopen week beschreven heb staan min of meer in chronologische volgorde. Samenvattend kwam het neer op het volgende: 1) stay focused, 2) upgrade je axe, bijl en zwaard en wel ASAP, 3) speel extra slots vrij om recources op te bergen, 4) pak een weekje vrij om supply runs te lopen in de mijnen en dungeons en 5) lever je blauwe CD’s in bij je bezoek aan het research center. Met deze 5 tips en tricks heb je dus tools in handen om te shinen op de workshop seizoenranglijst van Portia en de top-builder in town te worden. Bij deze de tweede en laatste vijf tips om je hierbij een handje op weg te helpen. 

6: Bouw Furniture

Je hebt nu genoeg voorraad van alle resources, of weet waar ze te vinden zijn. Nu is het tijd om flink in furniture te investeren en deze te gaan bouwen. Bouwschematics heb je inmiddels gekregen door de blauwe CD’s die je hebt ingeleverd bij het research center. Je Assembly Station hoort in deze fase overuren te draaien.

De Assembly Station lvl 2 upgrade

Met het Assembly Station kun je allemaal furniture maken, zoals de civil cutter, stone Furnace en de Grinder. Deze furniture heb je nodig om materialen mee te maken die nodig zijn om voorwerpen voor je fellow Portianen te bouwen.

7: Neem commissions aan (en wees er snel bij!)

Je hebt de resources, de materialen en de apparatuur. Nu is het tijd om in hoog tempo commissions aan te nemen van je fellow Portianen. Dit kun je doen door hen op te zoeken, of om op doordeweekse dagen een bezoek te brengen aan het Commerce Guild dat gelegen is naast het gemeentehuis. Dit laatste raad ik je aan om te doen, omdat je dan kunt kiezen uit commissions. Maar wees er snel bij. Het Commerce Guild gaat om 08:00u open en je concurrenten in Portia weten dit ook. Als zij er eerder zijn dan jij dan kiezen zij natuurlijk de commissions uit die de meeste Gols opleveren. Met name Higgins is een pain in the ass.

8: Investeer je Gols in upgrades van je workshop

De commissions leveren de nodige Gols op. En wanneer het je gelukt is om met je workshop de meeste omzet in een seizoen te draaien krijg je bovendien nog eens flinke beloningen. Het is slim om deze verdiensten te investeren in upgrades van je workshop en het kopen van extra grond. Hierdoor kun je grotere commissions aannemen en daardoor natuurlijke grotere beloningen ontvangen. Je workshop kun je ‘binnen werktijden’ upgraden bij het A&G Construction. Deze is te vinden op het pleintje naast de Commerce Guild en het gemeentehuis.

9: I’m on a horse

Naarmate je verder komt in het spel zullen de afstanden die je moet afleggen ook groter worden. Je kunt in Portia een stable bij je huis bouwen waar paarden in verblijven. Met de paarden kun je door Portia reizen. Het kost echter de nodige gols om dit te bouwen en om je huisdieren te onderhouden. Een alternatief is het huren van een paard bij McDonalds zijn ranch. Je betaalt dan 500 Gols per week, een bedrag dat je vanwege de efficiëntie van het snelle reizen ook zo weer terug hebt verdiend.

10: WikiPortia

My Time at Portia is een game met enorme diepgang. Er is zo veel te ontdekken. En er zijn nog een scala aan tips te bedenken om je hierbij te helpen. Na 60u kom ik nog steeds dingen tegen in de game die ik niet eerder gezien heb. Soms heb ik het gevoel dat ik nog maar in de beginfase van de game ben. Verschillende furniture heb ik nog niet gebouwd, stukken land nog niet gekocht, mijn workshop nog niet volledig geüpgrade en tientallen voorwerpen nog niet gemaakt. Iedere nieuwe opdracht is weer uitdagend en de bouwschema’s overweldigend. Gelukkig zijn er dan fellow Portianen die een complete wikiportia hebben aangemaakt en waar ik met al mijn vragen terecht kan. Enjoy!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments