Misschien ken je dat gevoel wel, dat je een serie kijkt en elke keer een week moet wachten voor een nieuwe aflevering. Dat is met games alleen nog maar erger, want dan kan het enkele maanden duren (zoals met TellTale’s Game of Thrones). Gelukkig wordt dat met Batman niet al te lang wachten.

Meneer Job Stauffer, hoofd van creative communications bij Telltale, heeft laten weten dat alle afleveringen van Telltale’s Batman in ieder geval in 2016 uitkomen. Dit zal ook niet onderdoen aan de kwaliteit, dus het wordt geen ‘rush job’. Dat is fijn, want je mag best delicaat omgaan met de Batman franchise (oh wee als je de meest badass held van de stripboeken verneukt qua verhaal!). Er zijn deze E3 nieuwe screenshots gereleased, maar we weten nog weinig over de game.

batcave_batmobile

Als we geluiden van de lucky fucks van de E3 mogen geloven die het al hebben gezien, dan worden we gerust gesteld qua verhaal. Er zit gelukkig meer diepgang in qua verhaal en dat moet ook wel, want het is Telltale. Je kan niet net als de Arkham games gewoon gaan knokken en ‘I’m Batman!’ roepen. Er zit een diepere laag in het verhaal van Batman, ook al willen sommige mensen dat niet eens zien. Het gaat in Telltale’s Batman gelukkig meer om Bruce Wayne en zijn gevoel voor gerechtigheid. Hij werpt zelf een kritische blik naar Batman als icoon voor Gotham City.

Het lijkt mij wel leuk om eens te bepalen wat Batman zegt (of niet zegt). Er zullen ook wel veel Quick Time Events in zitten waar je met gasten gaat knokken en dat mag ook wel, maar de gesprekken worden het leukst. Wat ga je bijvoorbeeld tegen Catwoman zeggen? Batman en Catwoman hebben altijd een flirt gesprek, maar dit keer mag jij kiezen wat je gaat antwoorden. Dit geldt ook voor de preken die je krijgt van je butler Alfred. Ga je luisteren en knikken of wordt het: ‘Bek houden Alfred, I’M BATMAN!’. Kortom, genoeg leuke situaties voor de doorsnee Batman fan! Ik kijk al uit naar de eerste aflevering.

batmanwaynemanor

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments