De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Remnant 2 is in de zomer van 2023 uitgebracht. Deze soulslike shooter stond in 2023 in mijn top 5 lijstje van het jaar. In de XBNL-review schreef Matthew het volgende erover: ‘Remnant II schittert door haar prachtig vormgegeven en unieke werelden, onvergeeflijke shooter-actie en vele verschillende manieren waarop de game gespeeld en beleefd kan worden. We bevelen deze game dan ook van harte aan voor spelers die een soulslike-ervaring in het shooter-genre zoeken!‘.

De game van Gunfire Games blijft ook ver na release nog flink ondersteund worden. In totaal komen er tenminste drie nieuwe DLC’s uit. Met The Forgotten Kingdom zijn we bij deel twee aangekomen. En wat voor eentje!

Wat voor soort game is Remnant 2: The Forgotten Kingdom DLC?

Remnant 2 is een soulslike actieshooter die het vervolg is op het populaire spel Remnant: From the Ashes. In deze game staan overlevenden van de mensheid tegenover nieuwe dodelijke wezens en goddelijke bazen. Remnant 2 kun je solo spelen of samen met twee vrienden. De gameplay bestaat grotendeels uit uitdagende shooter-actie, gecombineerd met exploratie, environmental puzzels en natuurlijk het bouwen van een build behorende bij de Archetype (class) waarmee je speelt.

In de tweede DLC, The Forgotten Kingdom, gaan spelers op zoek naar de verloren geschiedenis van de stam van Yaesha terwijl ze een oude steengeest genaamd Lydusa confronteren. In de DLC wordt een nieuwe verhaallijn geïntroduceerd, nieuwe kerkers, nieuwe gebieden en een nieuwe Archetype, genaamd “The Invoker”. Ook zijn er nieuwe wapens en items aan de DLC toegevoegd.

De DLC speelt heerlijk weg. In een goede 6 á 7 uur spelen heb ik samen met Matthew alles van de DLC kunnen zien. Er zijn weer verschillende bazen om te verslaan. De bazen zien er gruwelijk uit en de gameplay is net als in de basegame heerlijk uitdagend, maar met wat doorzetten goed te doen. De wereld waarbinnen deze DLC zich afspeelt is wonderschoon en de nieuwe Archetype is er eentje die je zeker wilt proberen.

Credits

Remnant 2 is een fantastische game, zoals je ook al in onze review hebt kunnen lezen. Met deze tweede DLC weten de ontwikkelaars opnieuw te verrassen. Dankzij de prachtige wereld, heerlijk uitdagende shooteractie, nieuwe wapens en Archetype is ook deze DLC absoluut de moeite waard om tot de credits rollen te spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties