Cassettespeler Starlord echt bedienbaar in Guardians of the Galaxy

Als iets voor mij een game afmaakt, dan is het wel de muziek. En als dat jaren 80 muziek is, dan is het helemaal goed.

Eidos-Montréal heeft vandaag een nieuwe video uitgebracht waarin de ontwikkelaars meer vertellen over de inspiratie en talenten achter de Marvel’s Guardians of the Galaxy-soundtrack. De video demonstreert ook hoe pop- en rockmeesterwerken uit de jaren 80 samenkomen met de gameplay in een innovatief in-game-mechanic, de Huddle.

In de soundtrack van Marvel’s Guardians of the Galaxy komen drie verschillende muziekstijlen samen: epische orkestmuziek, een all-star mixtape van gelicenseerde jaren 80-tracks en een origineel rockalbum dat speciaal voor de game is gemaakt. In de video beschrijft Steve Szczepkowski, senior audio director bij Eidos-Montréal, hoe hij en zijn team deze elementen lieten samensmelten tot een unieke muzikale ervaring met een op muziek gebaseerd gameplay-mechanic.

Omdat muziek zo’n belangrijke rol speelt in de Guardians-franchise wilden we de muziek ook centraal stellen in de gameplay-ervaring. De soundtrack is doordrenkt met het DNA van de game en de invloed ervan gaat verder dan gebruikelijk. Of het nu gaat om het versterken van de vechtervaring of het tot leven weken van Star-Lords favoriete band, elk element is zorgvuldig met de lore verweven om het verhaal van deze rock-‘n-roll-bende te versterken.

Steve Szczepkowski

Steve onthult hoe de meeslepende orkestmuziek van Marvel’s Guardians of the Galaxy, geschreven door de BAFTA-genomineerde componist Richard Jacques, de game een epische, filmische sfeer geeft. Deze orkestmuziek werd opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios in Londen en omvat bijna zes uur originele muziek om spelers op hun heroïsche en vaak emotionele reis door de melkweg te begeleiden. Veel zorg is uitgegaan naar het mengen van de orkestmuziek met de andere muziekgenres in de game, voor een naadloze overgang tussen orkestrale blockbuster-momenten en gelicenseerde hits.

Bij het selecteren van gelicenseerde muziek om Eidos-Montréals visie op de Guardians mee tot leven te wekken, was ‘fun’ volgens Steve de belangrijkste factor. Om spelers mee terug naar de jaren 80 te nemen is een indrukwekkende selectie van pop- en rockhits uit dat decennium te horen op zorgvuldig gekozen momenten. Zo kunnen spelers genieten van tracks van Iron Maiden, KISS, New Kids On The Block, Rick Astley, Hot Chocolate en vele andere, nog te onthullen muzieknummers.

De unieke Huddle-functie geeft de gelicenseerde soundtrack een extra dimensie doordat spelers tijdens gevechten bepaalde songs kunnen benutten. Wanneer de speler tijdens een gevecht op de play-knop van Star-Lords cassettespeler drukt, klinkt een speciaal gekozen jaren 80-hit om de Guardians te inspireren en aan te moedigen. Steve legt uit dat sommige van deze songs misschien niet helemaal bij de setting passen, maar juist daardoor een extra fun-element aan de gevechten toevoegen.

Tenslotte onthult Steve hoe hij op het idee kwam een gloednieuwe rockband voor deze originele Marvel’s Guardians of the Galaxy-wereld op te richten. Nadat hij hoorde dat Peter Quill in het verhaal van de game de naam Star-Lord heeft overgenomen van zijn favoriete band, ging Steve aan de slag om de band Star-Lord te creëren. Er is een heel album opgenomen voor de game, met originele nummers die perfect aansluiten op het disfunctionele rock-‘n-roll-gehalte van de Guardians-familie.

Marvel’s Guardians of the Galaxy verschijnt op 26 oktober 2021

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments