Capcom onthult Resident Evil 7 – Nog niet overtuigd

En opeens was hij daar dan toch nog: de reveal van Resident Evil 7. Met een onheilspellende reveal trailer liet Capcom de eerste tipjes van de sluier zien. De serie zal aan de hand van deze game opnieuw een ander pad gaan bewandelen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan even verder!

Sinds het legendarische Resident Evil 4 is er nooit meer zo’n vette Resident Evil gemaakt. Waar Resident Evil 5 nog een aardige poging deed, ging het bij deel 6 helemaal mis. De ooit zo verslavende horror-survival shooter was veranderd in een mix tussen zombies en zo absurd veel actie dat Chuck Norris er jaloers op zou zijn. Capcom heeft duidelijk meegekregen dat de fanbase not amused was en gooit het roer drastisch om.

Resident Evil 7 gaat namelijk terug naar de basis: horror. Aan de hand van de trailer kunnen we concluderen dat de game zich sowieso af gaat spelen in een duister en verlaten landhuis. De hoofdpersoon is op het moment van spreken een onbekend karakter met behoorlijke angstaanvallen. Een belangrijk detail is dat Resident Evil 7 een game wordt die we mogen spelen in first person. Een unicum, gezien de game altijd third person is geweest.

Tot nu toe ben ik eerlijk gezegd niet overtuigd van de game. Ik had zo gehoopt dat de serie terug zou gaan naar de stijl en kwaliteit van RE 4. Ook het ontbreken van de bekende gezichten als Jill Valentine, Chris en Claire Redfield en natuurlijk Leon Kennedy zijn voor mij tot nu toe een doorn in het oog. Tuurlijk is het fijn dat men terug gaat naar de echte horror, maar de actie zoals die in RE 4 zat gaf een hele fijne en vette balans, deze gaan we zeker niet terug zien in RE 7. Het wordt echter nog even wachten tot volgend jaar en dan zullen we het gaan beleven. De releasedatum van de game staat namelijk gepland op 24 januari 2017.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments