Bloederige Mount and Blade: Warband komt naar de Xbox One

In tijden van For Honor en Chivalry: Medieval Warfare, is Mount and Blade misschien achterhaald, maar toch komt de game volgende week al naar de Xbox One.

Het spel bestaat al vrij lang op de pc, maar had talloze alpha en bèta fases maar wat is Mound and Blade? Het is een hack-and-slash actiegame waar je in de Middeleeuwen elkaar helemaal kapotmaakt. Het is vrij vergelijkbaar met Chivalry: Medieval Warfare, maar met Mound and Blade kan je ook gebruik maken van paarden en is het bestormen van een fort een iets groter onderdeel dan in Chivalry.

Is het leuk?

Ik heb het spel gespeeld op de pc en na een paar uur legde ik het eerlijk gezegd weg. Het was mij iets te simpel en eigenlijk gewoon niet zo intens als Chivalry. Bij laatstgenoemde kan je namelijk veel beter in first-person vechten en zorgt het er afhakken van ledematen er gewoon voor dat je jezelf een barbaar voelt. De graphics van Mount and Blade waren ook vrij underwhelming, maar dat is bij Chivalry soms ook zo. Later dit jaar krijgen we For Honor op onze Xbox en dat is eigenlijk de eerste game in zo’n setting met een echt groot ontwikkelteam en budget. Mount and Blade en ook Chivalry zijn door middelgrote ontwikkelaars gemaakt. Dat hoeft op zich niks te zeggen, maar toch heeft For Honor al wel brute actie laten zien en het vechten wat goed in elkaar zit.

Mocht je willen weten waar ik het over heb met Chivalry. Check dit.

En dit is For Honor

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments