Blade Runner aangekondigd, eerste in 25 jaar

Op de showcase van uitgever Annapurna Interactive, werd Blade Runner 2033: Labyrinth getoond. De laatste keer dat wij een Blade Runner game hebben gekregen, is toch al gauw 25 jaar geleden.

Deze Blade Runner speelt zich af in 2033, dus tussen Blade Runner 1 en het vervolg Blade Runner 2049. Je speelt in een dystopische Los Angeles nadat de Blackout gebeurt. De game wordt ontwikkeld door Annapurna’s interne studio die geleid wordt door Chelsea Hash en die ken je bijvoorbeeld van What Remains of Edith Finch, één van de meest intrigerende verhalende games van de afgelopen generatie games.

De trailer laat ons een donkere wereld zien zoals we die gewend zijn van Blade Runner. Het hoofdpersonage heeft z’n baan als detective verloren maar nu willen ze hem weer terug. Het lijkt er op dat je bepaalde gebeurtenissen gaat onderzoeken uit het verleden. Ik moet gelijk denken aan Cypberunk 2077’s braindance (BD) waar bepaalde moorden op een interactieve tape staan zodat je het opnieuw kunt beleven. Wellicht pakken ze het principe van zo’n BD en verwerken ze dat in de wereld van Blade Runner waardoor je dus gebeurtenissen bekijkt van vóór The Blackout.

We gaan het zien! We kijken er naar uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties