Het bewust beledigen en beschadigen van mensen, je zou toch denken dat dit door de meeste mensen niet geaccepteerd wordt. Behalve dan misschien in bepaalde voetbalprogramma’s. Bethesda liet het er alvast niet bij zitten.

Toen een aantal weken geleden een groepje gamers het nodig vond om homofobe leuzen te gaan uiten in de onlinewereld van Fallout 76, greep Bethesda resoluut in en banden de spelers voor het leven. De gamers, zoals te zien in een video, riepen:

We have come to eliminate all gays,

Dit duurde ongeveer 10 minuten waarin de details van het gesprek tussen de homofoben en de geplaagden schokkend te noemen zijn. Een van de slachtoffers plaatste een Tweet met video op Twitter om de aandacht van Bethesda te krijgen, in de hoop dat de pestkoppen gestraft zouden worden.


In deze video hoor je iemand roepen jullie zijn pestkoppen waarop een van de pesters roept, wij zijn geen pestkoppen wij zijn homovernietigers. Later roept dezelfde man dat ze het land aan het reinigen zijn. Als je denkt dat deze mensen al niet dom genoeg zijn hebben ze ook nog zelf een video op YouTube geplaatst met de titel: Cleansing the Queers, genoeg bewijs voor een levenslange ban. Bethesda was eerst van plan om een driedaagse ban te geven maar naar verder onderzoek besloten ze hier een levenslange van te maken. Een van de pestkoppen reageert als volgt (vrij vertaald).

Ik heb geen spijt van ons rollenspel. Wij speelden een haat crime. Het was gewoon een geintje onvolwassen humor laat in de nacht.

Een van de slachtoffers reageerde dat hij vooral boos was omdat er misschien kwetsbare jongeren zijn die worstelen met hun identiteit.

Wat als iemand solo speelt en niemand heeft om mee te praten. Dit kan mensen kapot maken.

Ook vertelde het slachtoffer dat hij het lastig vindt dat je mensen niet kan rapporteren. In Fallout 76 kan je mensen alleen maar blocken.

Dat gays nog steeds niet in de samenleving worden geaccepteerd vind ik een schande, voetbalsupporters scanderen: “hij is een homo” en dat is niet positief bedoeld, en hand in hand op straat lopen is nog steeds niet normaal in de ogen van een aantal mensen. Gelukkig geeft Bethesda het goede voorbeeld door een aantal gamers te bannen, voor het leven.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments