De laatste tijd zijn er beelden verschenen van een Halo Mega Bloks game die ooit in ontwikkeling was voor de Xbox 360. Deze game werd geproduceerd door n-Space en zou het Halo-universum in in een geblokt jasje moeten steken.

Haggar

Onder deze codenaam werkte n-Space aan het Halo project. Er is niet zo bijster veel informatie bekend rondom deze game, maar we weten wel dat de studio er serieus mee bezig was.

Het zou niet zomaar een normale Halo game worden, maar een game in een geblokte wereld. n-Space wilde een andere weg inslaan met Haggar.

De game zou drie modi krijgen, de welbekende storymode, een co-op versie met splitscreen van de storymode en een zogenaamde Besieged-mode waarvan niet bekend is wat het precies is.

Uiteraard was het idee dat je met de blokjes een eigen wereld kon maken. Zo kun je turrets, voertuigen en andere wapens bouwen en pimpen met leuke kleurtjes en een ander uiterlijk. En dit door het oprapen van blokjes die je in het spel tegenkomt.

Geannuleerd

Uiteindelijk werd de game die in 2013 zou moeten uitkomen ook in 2013 geannuleerd. Dus n-Space had al behoorlijk wat werk gestoken in de ontwikkeling van de game. Het is nooit bekend gemaakt waarom de game werd geannuleerd, maar het zal waarschijnlijk wel iets te maken hebben gehad met de release van de Xbox One. Haggar zou namelijk uitkomen voor de Xbox 360. Grote kans dus dat dit een kostenpost was die Microsoft nog gauw de deur uit wilde werken voor de Xbox One op de markt kwam.

Op Halo Waypoint kwam de oprichter van 343, Bonnie Ross, zich wel even melden toen er wel heel veel speculaties over Haggar ontstonden.

De laatste paar dagen doet er footage de ronde van een onderzoeksproject voor de Xbox 360 waar we een paar jaar terug aan werkten, bekend als “Haggar”. Sindsdien ontvingen we veel positieve feedback van de community. Haggar was een prototype die we samen met onze vrienden van Mega Bloks maakten dat zich focuste op actie, ontdekken en creativiteit binnen het Halo-universum. Haggar had een hoop leuke ideeën en nieuwigheden erachter, maar uiteindelijk kwam het niet verder dan de eerste prototypelevels die getoond worden in de recente video. Dit is gewoon één voorbeeld van vergelijkbare projecten die bekijken door de jaren heen – een proces dat we alsmaar blijven verkennen.

Al met al is de kans dat Haggar terug zal keren behoorlijk klein. Maar dit laat wel zien dat ze bij 343 nog steeds bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe content. En dat is natuurlijk altijd positief!

Zouden jullie een Halo Mega Bloks game leuk hebben gevonden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments