Assassin’s Creed is 15 jaar en dat wordt gevierd met grote gratis updates

Eén van de meest succesvolle franchises is alweer 15 jaar oud! We hebben het over Assassin’s Creed. Wie weet nog die eerste trailer in 2006 waar Altaïr voor het eerst op beeld kwam en gelijk zijn hidden blade gebruikte? Ubisoft blikt terug en ook vooruit want ze hebben wat in petto voor bijv. AC: Valhalla.

Ubisoft vierde het 15 jarig bestaan van Assassin’s Creed met een video over de franchise. Aldaar werden meerdere dingen aangekondigd. Het succesvolle Assassin’s Creed: Valhalla heeft inmiddels 3 uitbreidingen gehad maar krijgt nog veel meer in het ’tweede seizoen’ oftewel ‘Year Two’. Het mooie nieuws daarbij is dat het allemaal gratis wordt! Het zijn geen grote verhalen, maar denk bijv. aan festivals, nieuwe uitdagingen, nieuwe armory en tombes.

Roguelite voor Assassin’s Creed

Er komt ook iets genaamd ‘The Forgotten Saga’ en dat is ook gratis. Het haakt in op Dawn of Ragnarok als ik de beelden bekijk. Er wordt gesproken over Niflheim. The Forgotten Saga wordt een roguelite modus voor Valhalla met de leuze ‘Fight, fail, learn’. Het ziet er naar uit dat je meerdere arena’s krijgt en waar je uiteindelijk ‘de dood’ moet verslaan. Dat zal natuurlijk niet in één keer gaan. Dus je zult meerdere keren sterven en daardoor sterker worden om het einde te kunnen halen. Het is natuurlijk het proberen waard en volgens mij ook een goede move om deze modus gratis te maken. Het is nieuw voor de franchise, maar waarschijnlijk wel een leuke toevoeging. Naast de nieuwe modus komt er dit jaar nog een laatste hoofdstuk voor Eivor die tevens ook gratis is voor iedereen. Er is verder weinig over bekend.

Zoals we eerder zagen, krijgt ook AC: Valhalla een Discovery tour voor dit Viking tijdperk.

Er is helaas niks bekend over een nieuwe Assassin’s Creed of over een Basim spin-off in Valhalla. Er gingen namelijk geruchten dat er een spin-off zou komen waar we als Basim (personage in Valhalla) te werk gaan en waar meer focus zal liggen op stealth. Het was dan eerst de bedoeling om het een uitbreiding te maken, maar uiteindelijk werd het zo groot dat het dan om een standalone game zou gaan. Het heeft geen grote open spelwereld zoals we gewend zijn, maar dus misschien iets meer lineair en missie gebaseerd?

Nieuwe Assassin’s Creed game?

Verder kijken we natuurlijk uit naar Assassin’s Creed Infinity of Rift en waarschijnlijk zien we daar meer van in september. Ubisoft organiseert dan weer een livestream over de toekomst van de franchise. Het idee van deze nieuwe Assassin’s Creed is dat het één overkoepelende game wordt met meerdere avonturen. Dus niet zozeer één episch verhaal zoals nu met Eivor, maar eerder een avonturenbestand waar je ongetwijfeld zult gaan betalen per nieuw avontuur. Destijds was dit ook het plan met Hitman om daar alleen nog maar DLC aan toe te voegen in de vorm van nieuwe missies. Later kwam er alsnog een Hitman 2 en Hitman 3. Met Assassin’s Creed liggen er natuurlijk wel veel mogelijkheden gezien de verhaallijn met Abstergo, maar ik ben benieuwd of we dan kwaliteit van verhalen gaan inleveren voor kwantiteit. We zullen het allemaal zien in september.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments