Microsoft is bezig met een plan om meer demo’s in de Xbox Game Pass beschikbaar te maken van indie games. Zo kan je mooi eerst even proberen.

Demo’s, weet je nog? Dat zijn die kleine demonstraties van games die je vroeger veel meer had dan vandaag de dag. Dan kreeg je een demo bij een magazine of zelfs bij een ander spel. Internet was toen nog te beperkt en al helemaal niet ingericht om zulke grote bestanden binnen te halen, dus kreeg je overal een CD of DVD bij met de nieuwste game. Althans, een stukje van de nieuwste game. Dat was meestal genoeg om te kijken hoe de game speelt en hoe het er uit ziet. Dat is nu ook het plan van Project Moorcroft. Microsoft wil met dit project een programma introduceren waarbij aankomende titels in de Xbox Game Pass een demo hebben. Het is met name voor de indie ontwikkelaars om meer spelers naar hun titels te trekken.

Ontwikkelaars die mee doen met dit programma ontvangen compensatie (maar wat dit precies is, dat weet niemand) en zij kunnen ook de statistieken zien van de demo. Hoeveel spelers spelen het? Hoe lang spelen ze? Waar haken ze af? Waardevolle informatie voor de ontwikkelaar. Omdat de Xbox Game Pass ook steeds populairder wordt, kan dit goed zijn voor de indie ontwikkelaars. Het moet alleen geen Netflix worden waarbij Netflix zelf bepaalt welke titels worden aangeprezen en welke niet.

Project Moorcroft moet binnen nu een jaar live zijn. Ik heb overigens nog gekeken waarom het dan ”Moorcroft” heet, maar naast het feit dat dit de naam van een plaats in Wyoming is, kan ik geen reden vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments