Resident Evil is de laatste jaren een gigant binnen de gameing industrie met Capcom die de ene na de andere hit aflevert. Nu de releases van Resident Evil 4 en Separate Ways achter ons liggen is het tijd om vooruit te blikken. Dat Resi 9 in ontwikkeling is moge duidelijk zijn, maar wat weten we nu helemaal van deze game?

Nou ten eerste, nog helemaal niks dat bevestigd is. Alles dat we weten is gebaseerd op geruchten. Degene die deze geruchten naar buiten brengt is Dusk Golem, een leaker die het in het verleden regelmatig bij het rechte eind had en dus wel enige geloofwaardigheid heeft verworven ondertussen. Volgens Dusk Golem gaat Resident Evil 9 de grootste game uit de franchise worden en heeft het daarnaast ook het grootste budget uit de franchise ooit.

Volgens de insider hoeven we de game het aankomende jaar nog niet te verwachten. Capcom zou zich richten op een release ergens in 2025. Daarmee is Resident Evil 9 ook meteen de game met de langste ontwikkeltijd. Er zou namelijk al sinds 2018 aan de titel gewerkt worden.

Qua verhaal weten we nog eigenlijk helemaal niks. Volgens Dusk Golem moet de game echter wel een afsluitend hoofdstuk worden waarin meerdere verhaallijnen afgesloten worden. Tegelijkertijd zou de game ook mogelijkheden voor de toekomst moeten gaan openen, dus de laatste game uit de franchise gaat het waarschijnlijk niet worden.

Resident Evil 4 Remake

Sinds de release van Resident Evil 7 in 2017 hebben we nog maar twee keer een jaar zonder Resident Evil hoeven zitten, namelijk in 2018 en 2022. Zoals het nu lijkt gaat 2024 daar bij komen, want sinds de release van Resident Evil 4 en Separate Ways is het even stil geworden. Wel gaat Capcom nog een grote release aankondigen, maar de kans dat dit een Resi titel is lijkt klein.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties