Het is stilletjes bij Rockstar. GTA 6 zou volgens veel geruchten nog wel een paar jaar op zich laten wachten. Toch lijkt er in de tussentijd wel iets uit te gaan komen.

Er zijn namelijk wat geruchten dat Rockstar een complete remake van Red Dead Redemption gaat uitbrengen. Natuurlijk moet je bij dit bericht weer een berg zout pakken. In juli 2019 ging er ook al zo’n gerucht rond en volgens Rockstar was dit onzin. Maar goed, wie weet zijn ze stiekem toch met iets bezig, zeker nu de nieuwe consoles gaan komen en er meer geweldige remakes op de markt gaan komen.

Volgens de berichten op 4chan gaat het een complete remake van het origineel worden gebouwd in de engine van Red Dead Redemption 2. Het zal nieuwe mechanics bij bijvoorbeeld het vissen en jagen bevatten en er zullen nieuwe missies in gezet gaan worden. Dit laat ook ruimte om Arthur Morgan in het verhaal te verwerken. Deze naam komt namelijk in het origineel totaal niet voor en dat is, met alle kennis uit deel 2 welke de prequel van het origineel is, best wat vreemd als je de game nu opnieuw speelt.

Men schijnt ook een aantal van de voice actors teruggehaald te hebben, zoals John Marston’s stem die ingesproken wordt door Rob Wiethoff. De release zou begin 2021 moeten zijn dus dat betekent ook dat de remake voor de Series X wordt gebouwd. Volgens de lekker is men in de laatste fase van ontwikkeling beland.

Terloops meldde dezelfde bron dat we pas ergens in de zomer van 2022 een aankondiging van GTA 6 kunnen verwachten.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Oh laat dit alsjeblieft waar zijn! Niet dat ik het oorspronkelijke spel onspeelbaar geworden vind sinds het vervolg er is. Verre van zelfs. Maar zo sluiten de twee verhalen beter op elkaar aan en dat zal me zo veel voldoening geven!