Het is weer tijd voor een update van je Xbox. Er zijn weer wat zaken verbeterd en aangepast.

Quick Resume verbeterd

Quick Resume is een functie die gebruik maakt van de technische mogelijkheden van de innovatieve Xbox Velocity-architectuur in de Xbox Series X|S. Hiermee kun je naadloos schakelen tussen meerdere games en de gameplay direct hervatten vanaf het punt waar je was gebleven. Met deze update wordt Quick Resume nog beter, met een verbeterde betrouwbaarheid en snellere laadtijden.

We hebben het ook makkelijker gemaakt om games die Quick Resume ondersteunen te herkennen en te openen. Je kunt nu zien of je huidige game Quick Resume ondersteunt met een nieuwe tag.  Gamers op de Xbox Series X|S kunnen ook gebruikmaken van een nieuwe groep waarin alle games staan die momenteel in Quick Resume zijn opgeslagen. Je kunt de groep gebruiken om te zien welke games klaar zijn om vanuit Quick Resume te starten. Net als andere groepen kun je de groep toevoegen aan Home voor snellere toegang

Quick Resume Group

Passthrough-audio voor media-apps

Probeer passthrough om audio op je favoriete Xbox-mediastreamingapps zoals Disney+, de Apple TV-app, Plex, Vudu en meer nog beter te laten klinken. Passthrough zorgt ervoor dat de audiodecodering van media-apps op je compatibele HDMI-apparaten de console overslaan en zo een luisterervaring van de hoogste kwaliteit met je externe geluidssysteem mogelijk maken. Om er gebruik van te maken, zie je de nieuwe knop Passthrough toestaan op het scherm met Xbox-audio-instellingen. Je ziet een indicator in de gids wanneer je een compatibele media-app gebruikt waarbij passthrough-audio is ingeschakeld.

Passthrough Settings

Gametrailers bekijken met Xbox Game Pass 

Ontdek je volgende favoriete game op Xbox Series X|S en Xbox One met snellere en eenvoudige toegang tot spotlight trailers van games in de Xbox Game Pass-bibliotheek. Nu spelen gametitels die in de spotlight staan op de Game Pass hub trailers af wanneer je erop focust. Dit betekent dat je minder hoeft te klikken als je de nieuwste en beste toevoegingen van de Game Pass wilt bekijken. Om de trailers met geluid af te spelen, klik je op de tegels.

Nieuwe dynamische achtergrond – Motes

Voor de lancering van de Xbox Series X|S heeft het team een aantal dynamische achtergronden toegevoegd, een nieuwe functie waarmee je je beginscherm kunt aanpassen met beweging en kleur. Deze maand bieden we het nieuwe patroon “Motes” aan. Je kunt de nieuwe Motes dynamische achtergrond vinden onder Instellingen > Algemeen > Personalisatie > Mijn achtergrond > Dynamische achtergrond

Motes Dynamic Background

Vraag het een ouder: Multiplayer op titel

Afgelopen herfst hebben we de Xbox Family Settings-app gratis gelanceerd op iOS en Android. We blijven updates uitbrengen om gezinnen eenvoudige tools te bieden waarmee ze het gamen van hun kinderen kunnen beheren. Vanaf deze maand kun je multiplayer-games – waar je kunt spelen en communiceren met andere gamers – goedkeuren op specifieke titel, rechtstreeks vanaf je console of in de Xbox Family Settings-app. Als je kind een specifiek spel in de multiplayermodus wil spelen, maar het wordt geblokkeerd door de gezinsinstellingen, kan het een verzoek sturen om de multiplayer alleen voor dat spel te deblokkeren. Je krijgt een melding via de app Xbox Familie-instellingen met de optie om meer te weten te komen over het spel en vervolgens te beslissen of je het verzoek van je kind goedkeurt. Elke beheerder in je familiegroep kan het spel op elk gewenst moment van de goedgekeurde lijst verwijderen vanaf je telefoon of console.

Family Settings
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments