Het zal een tijdje in de geruchtenmolen, maar nu is het eindelijk bekend gemaakt. Microsoft werkt samen met Samsung om met een app op de tv Xbox games te gaan streamen. Dus dan heb je een soort Xbox in je tv!

Alle Samsung smart tv’s uit 2022 krijgen de optie om direct op de tv Xbox games te spelen vanuit de cloud. Je moet hiervoor het Game Pass Ultimate abonnement hebben. Dit zal vanaf 30 juni gelanceerd worden en komt beschikbaar via de Gaming Hub van Samsung zelf. Microsoft heeft aan gegeven om de app ook voor andere tv producenten beschikbaar te stellen op langere termijn.

Met de Xbox Game Pass kan je ontzettend veel (minstens 100) Xbox games vanuit de cloud streamen zonder dat je hiervoor een console nodig hebt. Het streamen gebeurt dan in dit geval via je tv, dus sowieso een aanrader om een internetkabel in je tv te pluggen. Voor het streamen van games heb je een goede connectie nodig. De resolutie van de stream is 1080p en zelfs 60fps. Als je dan een Xbox controller hebt, dan kan je die via bluetooth met de tv verbinden en dan ben je klaar om te gamen!

Microsoft blijft vasthouden aan de visie om gamen toegankelijk te maken voor iedereen op de wereld. Op deze manier is de drempel nog lager om mee te doen in het Xbox gaming ecosysteem. Het is onbekend wanneer de app ook voor andere Samsung tv’s beschikbaar komt die bijv. niet uit 2022 komen. Aanstaande zondag is het Xbox en Bethesda evenement en dan zullen we ongetwijfeld meer te horen krijgen over zowel de app als de games die allemaal voor onze geliefde Xbox komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments