Jusant wordt een bijzonder verhaal van Dontnod

Op GamesCom ging ik in gesprek met de creative director van Dontnod over het nieuwste project genaamd Jusant. In de game staat klimmen centraal. Maar Dontnod zou Dontnod niet zijn als daar een sterk verhaal aan verbonden zit.

Jusant speelt zich af in een wereld waar water enorm schaars is. De landschappen zijn dor, de wereld is een beetje uitgestorven, maar jij gaat alsnog op zoek naar een bijna mythische bron van water. Dit doe je door te klimmen en gaandeweg documenten te lezen van mensen die al in de bergen hebben geleefd of ook zijn gaan klimmen voor een beter bestaan.

Klimmen doe je echter niet alleen, daar heb je een mega schattige companion voor met magische krachten. Je companion kan jou letterlijk naar nieuwe hoogten brengen en de wereld om zich heen manipuleren. Deze mix van zelf klimmen en het gebruiken van jouw companion zorgt voor bijna verslavende gameplay. Als je van verkennen houdt en een low key verhaal via documentjes die je hier en daar leest, dan is Jusant echt wat voor jou.

Wil je meer weten van deze game? Check dan zeker het interview hierboven.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties