UPDATE: Ok, 1 april is voorbij, maar dit was wel leuk geweest!

We hoorden onlangs al van Phil Spencer dat er een plan op tafel ligt om eventueel in de toekomst de Xbox wat sterker te maken door betere hardware er in te stoppen. Het was vrij onduidelijk wat hiermee werd bedoeld? Externe apparaten? Nieuwe builds? Het antwoord is de Xbox One Turbo!

Vandaag moet je al het nieuws met een korrel zout nemen, maar deze screenshots van een aantal dagen terug liegen er niet bepaald om. Na de aankondiging van ome Phil dat er sterkere hardware aankomt is er nu ook een naam bekend, Xbox One Turbo. We hadden eigenlijk een ‘Slim’ versie verwacht, maar hier word ik veel enthousiaster van.

Wat zien we? Blijkbaar wordt de Xbox One kleiner en twee keer zo krachtig. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. Er staat ook ‘4k ready’ bij, maar het lijkt mij dat er een upscale techniek in zit, want ook al is de Xbox One Turbo in het optimistische geval twee keer sterker, native 4k gaat het echt nog niet halen, dan moet je met nog betere hardware komen! Deze nieuwe versie van de Xbox One lijkt een antwoord te zijn op de geruchten van een PS4k, waar de console 4k ready moet zijn, vooral voor films en ook klaar voor VR. Gaan de twee rivalen weer de strijd aan op de E3 met een aankondiging van nieuwe versies?

We zien naast het shot hierboven in de header, ook nog een slide met specs. Zo te zien is de Xbox One Turbo sneller door betere ondersteuning voor DirectX12 met nieuwe hardware. Over de nieuwe hardware gesproken, de NVidia GPU wordt ingeruild voor een AMD Zen GPU die. AMD heeft al aangekondigd dat deze nieuwe chip later dit jaar naar de consument komt. Het is nog onduidelijk wat bijvoorbeeld de kloksnelheid is, de grootte van de chip en wat voor kracht er nu precies een nieuwe GPU zit.

Xbox One turbo

Er blijven nog veel vragen, want als Xbox One liefhebber wil ik deze nieuwe gelijk in huis als het er is. Wat is nu de ‘4k ready’? Alleen films, of ook games? Kunnen we oude spellen nu op een betere framerate spelen? Hoe zit het met DirectX12, moet daar apart voor worden ontwikkeld of verbetert het sowieso de resolutie en framerate? Hoeveel gaat het kosten?

Kortom, genoeg om over na te denken en naar uit te kijken op de E3! Gaan jullie deze sterkere Xbox One Turbo kopen?

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
7 jaren geleden

Kikker in je bil

XBOXONE
XBOXONE
7 jaren geleden

Helaas wel…hoop wel dat je 200 euro inruil korting van je oude xbox one kan krijgen.

Gijs K
Gijs K
7 jaren geleden

Potjandorie. Ik had niet in de gaten dat dit bericht op 1 april geplaatst was en stond al helemaal te stuiteren. Ben ik dit jaar toch ergens ingetrapt..

Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Hahaha, sorry Gijs!