Morgen moet Microsoft het op de E3 bekend gaan maken. De nieuwe Xbox One.

Maar zoals we al de hele week gewend zijn, lekt er constant van alles. Zo ook informatie over de nieuwe Xbox One, die we voor het gemak maar even de Xbox One Slim zullen noemen. De console zal zo’n 40% kleiner zijn dan zijn huidige broer en een 2TB harde schijf bezitten. Ook schijnt hij 4K video te kunnen afspelen, kan hij verticaal worden neergezet en heeft hij een hoger dynamisch bereik. Er schijnt ook iets van een gestroomlijnde controller bij te zitten, wat dat dan ook mag betekenen.

Wat ook direct aan het plaatje opvalt is dat Xbox toch de disc drive heeft laten zitten en dat is ook wel logisch omdat een snel internet nu eenmaal geen gegeven is op deze wereld. Kotaku meldt dat hij in augustus de winkel in moet maar daar gaan we vast morgen meer over horen.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Wat betekent dan een hoger dynamisch bereik.

Sander Grootemaat
6 jaren geleden

Hoger dynamisch bereik is kort gezegd meer en diepere kleuren met een hoger contrast. Let op, je hebt hiervoor wel een (4K) tv nodig met HDR en HDMI 2.0a. Sinds 2015 zijn er HDR tv’s op de markt, dit jaar komen er nog veel meer bij. De meest betaalbare HDR tv is op dit moment de LG 43UH610V, al ga ik denk ik voor de 49″ versie.