Eigenlijk werd een beslissing volgende week verwacht, maar eindelijk heeft de CMA een besluit genomen over de voorgenomen overname van Activision Blizzard door Microsoft.

De Britse CMA keurt de overname van Activision Blizzard door Microsoft voorlopig goed. En dit is een hele grote stap richting de overname. De CMA laat aan de hand van CEO Sarah Cardell weten dat Microsoft een groot deel van de zorgen heeft weggenomen aan de hand van het nieuwe voorstel. Deze is zo dusdanig veranderd dat de oorspronkelijke bezwaren van de CMA zijn weggenomen. Volgens Cardell zijn daarmee grote stappen gezet. Het nieuwe voorstel van Microsoft bestond uit het afstoten van de streamingsrechten, deze zullen overgenomen gaan worden door Ubisoft. Dit was eerder voor de CMA, zo’n dusdanige zorg dat de overname werd afgekeurd.

Microsoft topman Brad Smith laat in een reactie tegenover Eurogamer weten blij te zijn met het voorlopige besluit. Wel belooft men te blijven werken aan het voorstel om deze op tijd in orde te maken. Het definitieve besluit zal uiterlijk 19 oktober gedaan worden en hiermee zal een periode van bijna 2 jaar vol rechtszaken, afkeuringen en goedkeuringen worden afgesloten.

Het einde komt dus in zicht. En als het grote nieuws daar is, zul je het van ons horen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties