Beelden van een Romeinse Call of Duty opgedoken

Het lijkt wel een alpha build van Ryse: Son of Rome, maar het gaat hier toch echt om een pitch voor een Call of Duty game! Origineel bedacht voor de Xbox 360 generatie, maar afgeschoten omdat voor de Call of Duty licentie. Check hierboven de beelden.

Zoals je kunt zien speelt de oorlog zich in de Romeinse tijd af. Het gaat hier om een demo, een soort pitch om een nieuwe Call of Duty te presenteren bij de hoge piefen van Activision. GamesRadar+ heeft blijkbaar de beelden te pakken gekregen middels een anonieme bron die werkzaam was bij het project.

callofdutyroman

Het is jammer dat dit project nooit het daglicht heeft gezien (of wel, middels Ryse), want het idee is supertof! Het gaat dan om Call of Duty: Roman War, waar je echt een soldaat bent in het tiende legioen van Julius Caesar. Je zou op een gegeven moment zelfs als Julius Caesar kunnen spelen. Gevechten zouden zich van bovenaf en via first person afspelen, waardoor alles nog intenser is. Dit kan op zich wel werken, kijk maar naar Chivalry: Medieval Warfare (toffe game! Elkaar in stukjes hakken in middeleeuwse stijl).

Het avontuur van de singleplayer campaign zou dan volgens het reisverslag van Julius Caesar verlopen (Commentarii de Bello Gallico). Dan kom je op een gegeven moment terecht in een strijdveld tegen barbaren en Galliërs (ja, kijk maar naar Asterix en Obelix).

callofdutyroman2

Dit idee zou wel de nodige verandering kunnen brengen voor de franchise, maar ze zouden dan wel ineens 2000 jaar terug in de tijd gaan en alles moet dan opnieuw worden gemaakt (niet erg op zich). Ik wacht eigenlijk al jaren op een goede Romeinse game. Vroeger had je Shadow of Rome, waar je met een strijder speelde, maar ook met een voorzichtige character (dus dikke actie en stealth gecombineerd). Zouden jullie het leuk vinden, zo’n Call of Duty: Roman Wars?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments